Szövegértésben mérték össze tudásukat

2024.02.22. 13:00

Szoros volt a verseny a Vasváriban

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Vasvári iskola

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolában február 7-én szövegértésből vetélkedtek a negyedikes diákok. Amint arról az intézmény közösségi-oldalán beszámolt, három osztályból 12 tanuló csillogtathatta meg tudását. A kérdések Móra Ferenc Harmatos zöld fűben című írásához kapcsolódtak. A verseny szervezői a feladatok összeállításánál igyekeztek szem előtt tartani a kompetencia-alapú oktatás elvárásait és az életkori sajátosságokat. A megmérettetés teljesítésére 45 percet kaptak a tanulók.

Fotó: Vasvári iskola

A versenyzők remekül teljesítettek, szoros küzdelem volt. A helyezésekről csak 1-1 pont és a feladatok megoldására fordított idő döntött. A tankerületi versenyen az 1. és 2. helyezést elért diákok képviselhetik majd a Vasvári iskoláját.

A vetélkedőn 3. helyet szerzett Rácz Vilmos (felkészítő: Szabó Judit), 2. helyezett lett Csordás Ádám Dávid (felkészítő: Sebestyén Marianna), a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig Novák Fruzsina Ilona állhatott (felkészítő: Zsebeháziné Pinke Adél).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában