Sikerek

2024.02.12. 08:30

Stabil növekedési pályára állították a Dunaferr Repülőklubot

Remek évet zárt a Dunaferr Repülőklub 2023-ban is. Új növendékek tettek vizsgát, bővült az egyesület létszáma és a versenyek tekintetében sincs okuk panaszra.

Duol.hu

A kiváló oktatói közösségnek köszönhetően idén hét  fiatal vizsgázott le „B” kategóriából az egyesület berkein belül, így már készülhetnek a  vitorlázórepülő pilóta vizsgára. Ezen kívül öt fő ért el magasabb, „C” fokozatot. Az újonnan kezdők közül öt fő csatlakozott a Dunaferr Repülőklubhoz, a vezetőség ezáltal stabil növekedési pályára állította az egyesületet, hiszen idén is folytatják az oktató munkát. Már meg is hirdették, hogy vitorlázópilóta képzés indul a klubnál.

A Dunaferr Repülőklub versenyzője Mészáros Máté, ifjúsági válogatott kerettagként vett részt a versenyeken, ezáltal dicsőséget hozott a klubnak, úgymint Gál Tamás is, aki harmadik helyezést ért el a Rally Kupa dunaújvárosi fordulójában.

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával idén is megrendezték az Ifjúsági Tábort, ahol nyolc fiatal ismerkedhetett a vitorlázórepülés szépségeivel.

Ami a legfontosabb, hogy nem történt baleset az elmúlt évben, pedig ezerháromszáz felszállást regisztráltak.

Szilveszterkor a hagyományoknak megfelelően 2023-ban utoljára égbe szálltak a pilóták a ragyogó napsütésben. Ezt követően csülkös bablevessel, pezsgővel, remek hangulatban zárták az évet a repülőklub tagjai és vendégei.

A 2024-es év nagy kihívása egy komoly repülőgép beszerzése lesz. Ezt a klub önerőből nem tudja megvásárolni, szükség lesz szponzorok segítségére is.  Ez a vásárlás magasabb szintre emelné a klubéletet és az országos repülős közegben betöltött szerepüket is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában