Közlekedj Ökösan

2024.02.12. 09:00

Rollerekkel képzelik a környezetbarát közlekedést a kisapostagi gyerekek

Kisapostag Község Önkormányzata rajzpályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére Közlekedj ökosan címmel, amelyre rekordszámú nevezés érkezett.

Duol.hu

Az óvodásoktól és az iskolásoktól azt kérték, hogy rajzolják le, hogy mit tudnak, vagy mit gondolnak a környezetbarát közlekedésről. Példaként és témaötletként az elektromos autókat, valamint a közlekedésben használható drónhasználatot jelölték meg. A pályázat kiírója arra volt kíváncsi, hogy a gyerekek szerint milyenek lesznek a jövő járművei és hogy szolgálják majd az emberek biztonságát például az önvezető autók. Készülhettek pályaművek a kerékpározás hasznosságáról és a közlekedésbiztonságról is. Egy pályázó maximum három darab A4-es alkotással pályázhatott szabadon választott technika alkalmazásával.

Ami a helyezéseket illeti, az iskolások között első lett a 11 éves Kenyér Tímea, aki vélhetően a 2019-ben átadott kerékpárutunkon közlekedő kislányt rajzolt le szabályosan közlekedve, kerékpáros sisakban. Második lett Remzső Csenge Éva, aki 8 évesként nagyon szép roller utat álmodott meg, ami autósok számára nem használható, ezáltal valóban környezetbarát és biztonságos is. Harmadik helyezést Németh Zoé ért el, aki szintén a fiatalok körében nagyon népszerű rollereket rajzolt az iskolaudvarra. Az óvodások között Rácz Lelle lett az első helyezett. Lelle 6 éves és rajzán egy rollerező fiú látható. Második lett Remzső Zente Dávid, aki 5 éves létére egy áramvonalas környezetbarát buszt tervezett, amely a 31-es járatszámon közlekedik. Harmadikként Gerő Marcell rajza lett a legjobbak között. Marcell 6 éves és számára a környezetbarát közlekedést a kerékpározás jelenti. 

Érdemes megnézni a többi képet is, hiszen az önkormányzat online kiállítási térben mutatja meg az igazán szép és ötletes rajzokat. Az alábbi QR-kód beolvasásával és a megnyíló linkre kattintva a virtuális kiállítás felületére jutnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában