Dunaújváros

2024.02.17. 12:00

Remekül helytálltak a Petőfis diákok az idegen nyelvű versenyen

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Petőfi iskola

Kétfordulós angol nyelvi versenyt szervezett a 8. évfolyamosok részére a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium február 8-án. A megmérettetésen a Petőfi Sándor Általános Iskola 8.a osztályos tanulói is indultak. Badi Lénának, Erdélyi Bulcsú Leventének és Varga Andrásnak az első körben írásban kellett bizonyítaniuk. Amint arról az általános iskola beszámolt, a diákoknak nem volt könnyű dolguk, mivel érettségi szintű feladatokkal is meg kellett birkózniuk.

A második, szóbeli fordulóba az első körben legjobban teljesítő 10 tanuló jutott tovább, közöttük a Petőfi iskola két diákja is. A második forduló során a versenyzőknek szabadon választott témában PPT segítségével 5 perces prezentációt kellett tartaniuk, majd (mint az érettségin) egy általuk kihúzott témáról kellett beszélniük. A verseny nagyon szoros volt, csupán 1-2 pont döntött a helyezések között, de a Petőfi mindkét tanulója remekül teljesített: Erdélyi Bulcsú Levente 4. helyen végzett, Varga András pedig 5. lett. A tanulók felkészítő pedagógusa: Hekkelné Imre Györgyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában