Előzetes eredmények

2024.02.11. 11:00

Nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi előzetes eredményeit

Az Oktatási Hivatal a napokban nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: pexels.com

E szerint idén a mentességgel, illetve kedvezménnyel nem rendelkező tanulók adatai alapján a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 50,48, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 57,50, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,10 pontot értek el – áll az OH közleményében, feol.hu

Az előzetes eredmények megismerése abban is segít a felvételizőknek, hogy összehasonlítsák teljesítményüket, így megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek. 

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján. A kitöltött dokumentumokat február 21-ig kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában