Egyszerűbb és kedvezőbb utazási feltételek

2024.02.27. 10:00

Jön az új tarifarendszer a MÁV-VOLÁN-csoportnál márciustól

Új fejezet nyílik márciusban a tömegközlekedés történetében. Március elsejétől teljesen megújítja tarifarendszerét a MÁV-VOLÁN-csoport - írja társoldalunk a feol.hu.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A változások szíve-lelke a tarifarendszer teljes átalakítása lesz a Máv-Volán-csoport közleménye szerint, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá és sokkal kedvezőbbé teszi a közlekedést a jövőben. Az új rendszer egyik legfontosabb része, hogy a 14 év alatti gyermekek számára az utazás teljesen ingyenes lesz, míg a közalkalmazottak egységes, 50 százalékos kedvezményben részesülnek. De itt nem áll meg a lista: az új, 24 órás vármegye- és országjegyekkel a nap bármely szakában korlátlanul utazhatunk majd, ráadásul rendkívül kedvező áron.

Az újítások között szerepel az eddigi bérletkonstrukciók leegyszerűsítése is. A jelenlegi 15 féle bérlettípus helyett márciustól csupán két fajta marad: a vármegye- és az országbérlet. 

Ez a változás különösen azoknak kedvez majd nagymértékben, akik rendszeresen utaznak, legyen szó munkába, iskolába járásról vagy akár kirándulásról. A tarifarendszer megújításának további fontos része a kedvezményrendszerek egyszerűsítése is. 

A jelenlegi 65 különböző kedvezménytípus helyett márciustól csupán 20 féle marad, ami a tervek szerint jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket és megkönnyíti az utasok életét, amelynek a célja, hogy a közlekedés mindenki számára elérhető és könnyen igénybe vehető legyen.

Az új "Vármegye24" és "Magyarország24" napijegyek különösen azok számára hoznak majd könnyebbséget, akik naponta többször utaznak, hiszen ezek a jegyek korlátlan utazást biztosítanak 24 órán át. A kedvező árú jegyek bevezetése azt jelenti, hogy többé nem kell minden egyes útra külön jegyet váltani, amivel időt és pénzt takaríthatunk meg.
A változások a fogyatékkal élők, a tartós betegek, kísérőik mellett a nagycsaládosok számára is tartogatnak újdonságot, hiszen számukra az utazás márciustól díjmentes lesz. 

Az újítások vélhetően nem csak a jelenlegi utasok életét könnyítik meg a jövőben, de azok számára is vonzóbbá tehetik a közösségi közlekedést, akik eddig más közlekedési módokat részesítettek előnyben. 

Az ujtarifa.hu oldalon minden hasznos információt elolvashatunk, ahol többek között az új tarifákon kívül útmutatást kapunk a jegyértékesítésről, az útvonaltervezésről és tippeket utazásaink legköltséghatékonyabb megtervezéséhez. 

forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában