Mezőfalva

2024.02.21. 15:00

Illegális hulladéklerakás után nyomoz a hatóság

Ne fogadjunk el lomtalanítást végző ajánlatokat! Könnyen magunk is bűnrészesek lehetünk!

Duol.hu

Fotó: Horváth László

Az utóbbi időkben az internetes közösségi oldalakon igencsak megszaporodtak a lomtalanítást ígérő ajánlatok, az elérhetőséghez tartozó telefonszámokkal együtt. Sajnos sokan bele se gondolnak, hova kerülhet az ilyen módon elszállított lom, hulladék, veszélyes hulladék, vagy éppen építési törmelék. Mostanra nem csak a közterületeken, utak mentén, erdők szélén láthatunk illegális és nagy mennyiségű hulladékfelhalmozást, de már magánkertek végében is. Ahogy Dunaújvárostól Mezőfalva felé tartva a Szőlőhegy Kettes sor egyik ingatlanának kertvégében is óriási hulladékhegy éktelenkedik, szennyezve a környezetet, a talajt! Lapunk információja szerint az ügyben már feljelentés is történt. Ez utóbbiról kérdeztük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatát. 

Elektronikus úton a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy illegális hulladéklerakásról tettek bejelentést a rendőrségre 2024. február 18-án. A Mezőfalva-Szőlőhegy, Kettes soron történt helyszíni megtekintés során kollégáink megállapították, hogy a bejelentés valós, erre tekintettel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőeljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.”

Terveink szerint az ügy fejleményeiről a későbbiekben beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában