Kisapostag

2024.02.11. 10:55

Elkezdődött a posta felújítása is

Kisapostag központja az elmúlt időszakban jelentős megújuláson ment keresztül. Elsőként az önkormányzati épület lett teljes körűen felújítva. Majd a piac- és közösségi tér került átadásra 2023. szeptemberében. Ennek részeként a patakmeder és a híd is felújításra került, valamint új parkolók kerültek kialakításra. Hogy teljes és egységes legyen a központi rész januárban már elkezdődtek a posta épületének felújítási munkálatai.

Duol.hu

A látványos beruházás a tető felújításával kezdődik, hiszen nagyon rossz állapotban volt már a pala szerkezet, emiatt be is ázott az őszi nagy esőkben. Ezt követi majd a nyílászárók cseréje és a hőszigetelő rendszer telepítése. Ezáltal egységes és minden igényt kielégítő központi rész valósul meg. A tervek szerint Kisapostag Község Önkormányzata veszi majd át a posta üzemeltetési feladatait, úgy, hogy bővíteni fogják a szolgáltatások körét is. Minden csomagszállító céggel szerződést kötnek és kialakítanak egy írószer boltot is. Ennek elsődlegesen az lesz az előnye, hogy az önkormányzat a saját boltjából tudja megvásárolni a papírárukat, ami több millió forintos tételt jelent egy év alatt. A papírbolt jelentős összeget spórol majd meg az önkormányzatnak. 

A fejlesztések folytatásaként az étkezdét és a könyvtárat is szeretnék átalakítani, hogy vonzóbbak legyenek a lakosságnak és jobban is illeszkedjenek a településképbe. 

Az összes középület energetikai felújítása is tervben van, hiszen ezzel jelentős megtakarítás érhető el. Az önkormányzati épületnél a napelem rendszer és a fűtésre és hűtésre használt klímarendszer éves szinten milliós megtakarítást eredményez a korábbiakhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában