Kolbászból volt a kerítés?

2024.02.29. 13:00

Együtt töltötték a napot Sinatelepen - videóval

Három civil szervezet közös eseményt szervezett az Ercsihez tartozó Sinatelepen február 24-én, szombaton. Töltsünk együtt egy napot címmel közös évadnyitó kolbásztöltő eseményre invitálták a szervezők az érdeklődőket. Ahol a hagyományos disznótoros finomság elkészítése mellett a részvevőknek lehetősége volt jó hangulatban eltölteni egy kellemes beszélgetésekkel fűszerezett napot.

Török Tímea

A Sinatelep Egyesület, a Civilek Ercsiért Egyesület és a Sina Polgárőr Egyesület közös szervezésében került sor a közösségépítő programra a sinatelepi közösségi ház udvarán. Délelőtt 10 órától gyülekeztek a civil szervezetek tagjai és 56 kilogramm húsból kezdek dolgozni. A darálás, keverés és töltés után ki is sütötték a kolbászokat, amely ínycsiklandó illata és a közösen elfogyasztott disznótoros ebéd közben a jókedvű baráti beszélgetések hangja messze szállt. 

Hargitai Ádám, Vajda Attila és Barabás Gábor a Töltsünk együtt egy napot! elnevezésű rendezvény főkonstruktőrei  Fotó: Propszt Rita

Az eseményen a kolbásztöltő program egyik szervezőjét, a Civilek Ercsiért Egyesület nemrégiben megválasztott elnökét, Hargitai Ádámot kérdeztük. 

– Tősgyökeres Ercsi lakos vagyok. A családom, barátaim gyerekkorom szép emlékei mind a városhoz kötnek. Példaképem a nagyapám, akit sokan Bársony Pali bácsiként ismerhetnek Ercsiben. Fuvarozóként dolgozott, lételeme volt, hogy az emberek között lehessen, és ha a szükség úgy hozta segített a hozzá fordulóknak. Az ő példája ösztönzött engem is, hogy megkeressem a helyem a közéletben és hogy szerepet vállaljak. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogtudományi karán tanulok. Ezért sokak szerint még pimaszul fiatal vagyok a közéletben megnyilvánulni. Azonban én azt gondolom, hogy a fiatalok hangjának is el kell jutni a döntéshozókhoz, hogy a mi elképzeléseink, igényeink is megvalósulhassanak. Bár a korosztályunk is eljut majd egyszer a vezetői pozíciókba, de nem mindegy, hogy milyen települést örökölünk majd. Azt gondolom, hogy jogos igényük, hogy olyan Ercsiben élhessünk, amely a fiatalok igényeinknek is megfelel.

 A Civilek Ercsiért Egyesület elnöke, Hargitai Ádám hisz a civil szervezetek hatékony közösségszervező és érdekmegjelenítő szerepében  Fotó: PR

Az önkéntes szerveződések, így a Civilek Ercsiért Egyesület is a társadalmi-kulturális élet olyan elemei, amelyek céljaink szerint hozzájárulnak a közösségi problémák hatékony kezeléséhez, a szükségletek kielégítéséhez. A kolbásztöltő három civil szervezet közös eseménye. Hiszem, hogy együtt még meghatározóbbak vagyunk, adott esetben hatékony közösségszervező és érdekmegjelenítő szereppel bírunk. 

 Barabás Gábor Horváth Tibor segítségével keverte össze a kolbászhúst, a  végeredmény a résztvevők elmondása szerint kivételesen finomra sikerült Fotó: PR

A kolbásztöltő rendezvényünket egyébként gondos előkészítő munka előzte meg. Beszereztük a kolbász alapanyagát, valamint a fontos eszközöket az elkészítéshez és a vendéglátáshoz is. Én körülbelül 5 évesen vettem részt utoljára disznótoron, ezért szükség volt egy kolbásztöltő gyorstalpalóra a közösségünk tapasztalt tagjaitól. De aztán egészen belejöttünk a kolbásztöltésbe és a résztvevők elmondása alapján finom is lett a végeredmény. 

A szezonnyitó rendezvényen Gólics Ildikó alpolgármester is részt vett, jó hangulatú beszélgetésekre is jutott idő a  disznótoros finomság elkészítése mellett Fotó: PR

A szezonnyitó rendezvényünk végig jó hangulatban telt, mintegy negyvenen gyűltünk össze a közösségi háznál. A sült kolbászon azonban nem csak a helyszínre látogatókkal osztoztunk, hanem rászorulóknak is házhoz vittünk belőle- fejtette ki Hargitai Ádám. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában