Közmeghallgatás

2024.02.12. 13:00

Baracs: Stabil a költségvetés

Stabil a költségvetés és sok terv van a tarsolyban – hallhatták a résztvevők Várai Róberttől, Baracs polgármesterétől a február 7-én megtartott közmeghallgatáson.

Horváth László

Várai Róbert polgármester tájékoztatott

Forrás: BaracsTV felvételéből részlet

Éves rendes közmeghallgatását tartotta Baracs önkormányzata, ahol talán legnagyobb számban a Duna-parti részen élők képviseltették magukat. A programban a jelenlévők megismerhették a település éves költségvetésének összetételét, valamint a 2023-as évben megvalósult fejlesztéseket, eredményeket - kaptuk a tájékoztatást. Mint megtudtuk, a költségvetéshez Várai Róbert megjegyezte, a megjelenített számok év közben változhatnak a normatív támogatások függvényében. 

Sok volt az érdeklődő falubeli a közmeghallgatáson
Forrás: Részlet a BaracsTV felvételéből

Az idén 847 millió 700 ezer forint az, amiből gazdálkodhat a baracsi önkormányzat. Továbbá némi tartalékot is tartalmaz a költségvetés. A sarokszámok megismerése után a témához tartozó lakossági kérdések kerültek terítékre, amelyben az önkormányzati hitelfelvételről, valamint a tartalékokról érdeklődött az egyik felszólaló. Szintén lakossági kérdésként érkezett, hogy tervezve van -e a Liget sortól a Halászcsárda felé vezető kerékpárút és járda építése? 

Forrás: Részlet a BaracsTV felvételéből

A kérdéseket követően a településen lévő civil szervezetek kaptak hangsúlyt. A kivetített információ szerint az egyházi szervezetet is beleszámolva 19 civil közösség tevékenykedik a településen. 

A közmeghallgatáson említést kapott a 2024-es programterv is. Ebben kitűnt, hogy igazán pezsgő kulturális és társadalmi élet jellemzi Baracsot. Ezután a 2023-as tevékenység kapott reflektorfényt köztük az ÖNO energetikai felújítása, erdőtelepítés, Duna-part aszfaltozása, temetői partfal támfala. Templomos ivóvízvezeték-csere, takarékbank épület vásárlása és még számos projekt lett említve. Nem feledve a legújabb, a Liget sori út felújítására megnyert jelentős támogatást sem. Napirendre került a külterületi ingatlanok belterületbe vonása, melynek költségét a tulajdonosoknak maguknak kell viselni. A lakossági hozzászólásokban is döntő többségében ebben a témakörben érdeklődtek a kérdezők. A közmeghallgatás végén még további kérdések hangzottak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában