Az állandó megújulás jegyében

2024.02.12. 14:00

A Valentin napi csillogás előtt a házasság hete tiszta üzeneteiről

Hazánkban idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat vasárnap kezdődik, és idén az Állandó megújulás alcímet viseli.

Török Tímea

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a házasságban problémákkal szembesülőknek. A házasság hete vasárnap kezdődik, Valentin nap előtt február 11-től február 18-ig szerveznek rendezvényeket. A házasság hete központi programjainak fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István

A házasság hete központilag szervezett programjai február 11-én, vasárnap 10 órakor a nyitó istentisztelettel kezdődik a Debreceni Református Nagytemplomban. Február 12-én, hétfőn 18 órakor Őszintén a házasságról – címmel páratlan beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődök közismert párokkal. Résztvevők lesznek Véssey Miklós író, költő és felesége, Mirk-Véssey Klára tanár; Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője és férje, Győri Tamás József, a Budapesti Kortárs Keresztény Intézet igazgatója; Léder László pszichológus és felesége, Puja Andrea operaénekes. A beszélgetések élőben is követhetőek lesznek a házasság hete Facebook-oldalán: www.facebook.com/hazassaghete

Február 13., kedd 18 óra Állandó megújulásban, egynyári helyett évelő házasságot címmel szerveznek rendezvényt, ahol az előadó Tapolyai Emőke pszichológus, a Kandela Központ alapítója és szakmai vezetője lesz. Az online előadás a házasság hete közösségi média felületén lesz hallható. Február 14., szerda 18 óra áldással egybekötött zenés istentisztelet tartanak a Budavári Gospel Kórus közreműködésével a Deák téri evangélikus templomban. 

Február 15., csütörtök 10 óra kor kezdődik a témában rendezett konferencia, amelyet Család és kapcsolódások névre kereszteltek a szervezők a a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében. A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet. Február 16-án, pénteken 18 órától Szólj be a papnak!- elnevezéssel szerveznek beszélgetést, ahol számos érdekes kérdésre kaphat a hallgatóság válaszokat. A válaszadók Csűrös-Varga Vanda református lelkész, Kocsis Tamás görögkatolikus pap, Sterczer Hilda hegymászó Budapesten, a Veres Pálné utcában. 

Február 17-én, szombat 14 órától a Jóban-rosszban, jobban! Címmel Komjáthy Károly, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatárs tart előadást, a Pasaréti református templomban. Záró szentmise február 18-án lesz a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Föplébáni templomban. A szentmisét bemutatja és homíliát mond Marton Zsolt váci megyéspüspök. 

Az országos rendezvénysorozat keretében Czeglédi Péter Pál- dunaújvárosi református lelkész- és felesége Czeglédi-Barna Ágnes is részt vesz egy pódium beszélgetésen a sárszentmiklósi gyülekezeti házban február 10-én 15 órakor. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában