Idén is

2024.03.08. 15:00

A pedagógus díjakra várják a javaslatokat

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése által alapított cím és díjak adományozásának rendjéről szóló 14/2018. (VI. 22.) önkormányzati rendeletével alapított - írják az önkormányzat hivatalos honlapján.

Mint írják a díj adományozását a dunaújvárosi oktatási-nevelési intézmények dolgozói és az oktató-nevelő munkához kapcsolódóan működő testületek, valamint a közgyűlés tagjai kezdeményezhetik.

A díj elhunyt személynek posztumusz elismerésként is adományozható az elhunyt személy halálát követő egy éven belül.

A rendelet 1. § (3) bekezdés értelmében a "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat egy évben legfeljebb 2 személynek, a "Dunaújváros Oktatásügyéért" díjat egy évben legfeljebb 3 személynek, a "Pedagógus Életpályáért Emlékérem - Dunaújváros" díjat egy évben legfeljebb 20 személynek lehet odaítélni.

A díjat minden év június 10-én, Apáczai Csere János születésnapján a polgármester adja át ünnepélyes keretek között. Amennyiben az átadás időpontja pihenőnapra esik, úgy a díjak átadása június 10-ét megelőző munkanapon történik.

A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és az elismerni kívánt tevékenység méltatását (lehetőség szerint egy oldal terjedelemben), a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét.

A kezdeményezést 2024. március 31. napjáig írásban kell eljuttatni a polgármesterhez (Városháza tér 1-2.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában