Alsós farsang

2024.02.10. 11:00

A Magdában is állt a bál (képgalériával)

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye február 8-án tartotta az alsós farsangot.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A farsangi időszak különösen a kisgyerekes családokban tele van izgalommal és készülődéssel. Nagy kérdés, hogy miről is szól a farsang valójában. A jelmezgyártók kínálatáról, az ügyes beszerzésekről, a családi konstruktőrök vetélkedéséről vagy arról, hogy a gyerekek valójában megtapasztalhassák, milyen belebújni egy másik lény bőrébe? A Magdás alsó tagozatos kisdiákok farsangi mulatságának a lényege a vidámság és az átlényegülés volt. Úgy tapasztaltuk, hogy nem csak azért, mert úgyis maszkban voltak, hanem azért is, hogy olyan maszkokat ölthessen végre magára a kisdiák, amilyet csak akar, hogy azzá változhasson, amivé csak szeretne. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Magdás alsósok maskarás napon a gyerekeknek vetélkedőt szerveztek a tornateremben, de volt Just dance és disco az aulában. Készültek zsákbamacska meglepetéssel és sok finomsággal a nebulóknak. A nap fénypontja szintén a tornateremben zajlott, itt vonultak fel a jelmezesek. Miközben Tóth Adrienn tanárnő konferált Viki és Dóri néni a csináld magad jelmezek közül kiválasztotta a legkreatívabbakat és legszínesebbeket, amelyeket aztán meg is jutalmaztak. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A számos csodás jelmez között sok Wednesday, több Sonic a sündisznó és Harry Potter volt, de rengeteg különböző szuperhős is felvonult. Nekünk azonban a bolygó együtt állas, a felhőszakadás, a különféle módon megjelenő pattogatott kukorica és a halványlila dunszt jelmez tetszett a legjobban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában