Könyvbemutató

2024.01.21. 15:00

Saját gyermekkorunk élményei egy kötetben

Amikor igazán hazaérünk... „A Mama köténye” címmel Békési Erika mezőfalvi kötődésű, első könyves író, újságíró mezőfalvi könyvbemutatóján jártunk.

Horváth László

A résztvevők közül sokan dedikáltattak Békési Erikával a könyv szerzőjével

Fotó: Horváth László

Január 17-én, szerdán 18 órakor zsúfolásig megtelt a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Ház nagyterme. Nem csoda, hiszen mindig így van ez, ha hazai közönség előtt készül bemutatkozni a településről elszármazott művész, vagy például írói személy. Békési Erikát sokan ismerik a faluban, mint aki köztiszteletben álló mezőfalvi családban nőtt fel. 

A mezőfalviak közül többen olvastak fel részleteket. A képen Bán Balázs
Fotó: Horváth László

A könyvbemutató első órájában az eddig bejárt életútról, benne a gyerek- és ifjúkori élményekről, az újságírói és könyvírói munkásság indulásáról, „A Mama köténye” mű megírásának indítékáról hallhattunk, nagyon őszintén. A bemutató második részében magáról a könyvről esett szó. Ahhoz, hogy kellően élményközeli lehessen az ismertető, arról a felkért közreműködő diákok és felnőttek gondoskodtak, egy-egy részlet felolvasásával.

Száz fős közönség hallgatta az író életútját és a könyv létrejöttének történetét
Fotó: Horváth László

A kötet tizenöt története a fiatalokat a régi falusi hétköznapokba repíti, az idősebbek a Mama kötényében ülve saját gyermekkorukat élhetik újra. Békési Erika írásaiban szívesen kalandozik az „azelőtt” csodálatos világában, és igyekszik megmutatni az emberi élet szépségét – olvasható a hátsó borítón. 

Békési Erika a Mezőfalvi Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd a  Széchenyi István Gimnáziumban, Dunaújvárosban folytatódott. Ezután Közgazdaságtudományi Egyetem – közgazdász – újságíró tanfolyamok, köztük Szőnyi Szilárd és V. Kulcsár Ildikó tanárokkal következtek.  Az újságok, melyekben publikálta írásait: A Nők Lapjától kezdve Családi Lapig 15 különféle újságban. Első cikk 2001-ben az Igen c. katolikus magazinban jelent meg. Huszonkét év alatt közel 700 kisebb-nagyobb írása és 200 riportja volt olvasható újságokban és saját oldalán, az Eperfán innen és túl Facebook oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában