Magyar Vöröskereszt

2024.01.23. 15:30

Idén is lehet pályázni a Humanitárius Település címre

Idén is kiírta Humanitárius Település címre vonatkozó pályázatát a Magyar Vöröskereszt, amelyre falu, község, város vagy városrész, kerület illetve kerületrész kategóriákban lehet pályázni – írta az MTI.

Duol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Pesti József

A Magyar Vöröskereszt kedden, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, az elbírálás során a többi között azt vizsgálják, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.

A közleményben Fodor Antalnét, a Magyar Vöröskereszt elnökét idézve azt írták,

a címet sikerrel megpályázó települések esetén a Magyar Vöröskereszt igazolja, hogy a szervezet eszmeiségét és hét alapelvét: az emberiességet, pártatlanságot, semlegességet, függetlenséget, önkéntességet, egységet és egyetemességet tiszteletben tartják.

A Magyar Vöröskereszt 2008 óta 60 településnek adta át a Humanitárius Település címet. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Azon település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtábla kitételére, illetve a határmenti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezésére – tudatta a szervezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában