Vacogós hét elé nézünk

2024.01.07. 12:30

Ellenőrizze vízóráját, jönnek a mínuszok!

Az időjárás előrejelzések szerint jövő hét elején hó és akár -9 fok is lehet, ezért érdemes ellenőriznünk és megtennünk a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a hideg hatására bekövetkező mérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségeit.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: KZ

Ennek elkerülésére a fogyasztók fogyasztói helyeiken az alábbi megelőzéseket végezhetik el önállóan is – olvasható a közleményben

- A fagyok közeledtével célszerű többször ellenőrizni, nincs-e víz az aknában.
- A vízmérőaknák (vízmérőhelyek) ellenőrzése hőszigetelés szempontjából.
- A rosszul záródó, sérült, szabálytalan aknafedlap kicserélése vagy megjavításukról való gondoskodás. A fedlapnak résmentesen kell záródnia, nem lehetnek hézagok, ahol a hideg levegő az aknába áramolhat.
- A lakatlan, üdülő vagy "zártkerti" ingatlanok és a vízzel ellátott építési (üres) telkek vízhálózatának víztelenítése.
- Víztelenítéskor a vízmérő előtti, utca felőli csapot (szelepet) szükséges elzárni, a belső csapot nyitva kell hagyni annak érdekében, hogy a vízmérőből is el tud távozni a víz.

A Fejérvíz a tájékoztatójában óva int ezen intézkedések elmulasztásától, ugyanis tapasztalataik szerint, az erősen fagyos időszakot követően, mire a fogyasztók észreveszik a fagy okozta károkat addigra rengeteg víz elfolyik. Továbbá közleményükben azt is kiemelik, hogy amennyiben kiderül hogy a vízmérő, vagy a belső hálózat elfagyott, azonnal zárja el a mérő előtti, közterület felőli csapot (ha ez lehetséges) és haladéktalanul értesítse helyi főgépészünket, vagy a FEJÉRVÍZ ZRt. területileg illetékes ügyfélszolgálatát, írja a feol.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában