Horváth Lilla a legszebbek között

2024.01.01. 15:30

Dunaújvárosi lány képviseli hazánkat egy rangos nemzetközi modellversenyen

Pár hete nyerte meg Horváth Lilla az idén Magyarországon debütáló World Top Model Hungary 2023 hazai döntőjét, így a 17 éves dunaújvárosi lány bejutott a szuperfináléba, amit Monte Carlo-ban rendeznek meg, ahol 50 ország finalistájával mérkőzik meg.

Varga Zsófia

A boldog győztes

Fotó: Miki Bemer

Kérlek mesélj a World Top Model Hungary szuperdöntőre való felkészülésed folyamatáról? Milyen fizikai és mentális elemei vannak?

Minden alkalommal nagyon fontos, hogy a hajam és a bőröm rendben legyen épp ezért figyelnem kell az étkezésre illetve a vitamin bevitelre. Én eleve sokat sportolok, nekem nem megterhelő karbantartani a testem. Jégkorongozok, lovagolok, konditerembe járok, és még sorolhatnám. Ezek mellett mindig az évszakhoz megfelelő sportokat űzök. Mi egy sportos család vagyunk így tudjuk egymást motiválni. Anyukám egészségfejlesztési tanácsai és segítsége nélkül pedig nem tartanék ott ahol. Izgulok, és lelkileg már készülök a kimerültségre, de szereztem már annyi tapasztalatot, hogy jól kezeljem ezeket a helyzeteket. Nagyon várom és minden megteszek, hogy megmutassam a lehető legjobb formám. 

Horváth Lilla (b) és Horváth Kitti (j) édesanyjukkal Nagy Henivel (k) 
Fotó: Miki Bemer

Milyen érzés volt a testvéreddel, Kittivel közösen indulni a World Top Model hazai döntőjében? Nem túl gyakori, hogy az ember a saját testvérével közösen indul egy megmérettetésen. 

Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a nővérem is elindult ezen a versenyen. Állítása szerint a modellkedés komfortzónáján kívül van amivel én ugyan nem értek egyet, hiszen van hozzá adottsága és tehetsége is. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy idáig eljutott és kitartóan végigcsinálta a versenyt. A backstage-ben együtt izgultunk, nevettünk és segítettük egymást. Kevés ilyen jó érzés van mint az amikor van egy testvéred, akivel a kapcsolatod napról napra jobb és akivel közösen lehet átélni ilyen pillanatokat.

 Hogyan tudod összeegyeztetni a magánéletedet ezzel a megmérettetéssel, illetve úgy általában a versenyzéssel?

Próbálom a magánéletet és a versenyzést elkülöníteni egymástól. Míg a magánéletben a családon, tanuláson, sporton, barátokon van a hangsúly addig a versenyfelkészülés alatt rengeteg más dolgot is előtérbe kell helyezzek ahhoz, hogy minden úgy sikerüljön ahogy elterveztem. 

World Top Model hazai döntőjének résztvevői
Fotó: Miki Bemer

Mit gondolsz, mi különböztet meg téged a többi versenyzőtől? Szerinted, milyen tulajdonságok vagy készségek járultak hozzá a sikeredhez?

A nőiesség megmutatása és átadása az embereknek. Sokat számít, hogy amit csinálunk, azt élvezzük és elszántak legyünk. Ha nincs egy minimális önbizalom, akkor az kihat a teljesítményre is. A türelem egy fő kulcs a sikerhez, ami elkerülhetetlen egy versenyben. Nagyon sok családi és baráti támogatást kapok, és úgy érzem, hogy ebből merítek erőt és ez valamilyen szinten egy visszajelzés is ugyanis azt jelenti, hogy valamit jól csinálok. Amit talán kitudnék emelni az az, hogy a célra tudok fókuszálni és ebben nagy szerepet játszik a hozzáállásom. 

Ki tudnál emelni egy emlékezetes pillanatot vagy fénypontot az eddigi versenyzői utadból? Természetesen a győzelmen kívül.

Az egész megmérettetés alatt az elejétől a végéig nagyon jól éreztem magam, ami szerintem látszott is rajtam. Ami számomra nagy löket volt a versenyben, az egyik tour-nál amikor én sétáltam végig a kifutón a vendégek és a zsűrik ujjongtak. Ez felejthetetlen érzéssel töltött és tölt el a mai napig, valamint azt sem hagynám ki, hogy mennyi erőt adott az is, hogy a nővérem  ott állt mellettem és együtt csináltuk végig ezt a versenyt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában