Állatmentők

2024.01.04. 08:00

A menhelyen folyó munkáról és az ott tartott állatokról hallhattak előadást

Molnár Emese

Fotó: Lory

A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról számolt be a közelmúltban, hogy elhívták a dunaújvárosi FÁDA civil állatmentőket a 12. évfolyamos vegyész tanulókhoz. Pataki Viktória tartott előadást a menhelyi állatokról, az ott folyó munkáról, a tenyésztői feladatokról és a mentések jellemzőiről/körülményeiről. 

Előadás közben
Fotó: Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium

Kimerítő, részletes, érthető és figyelemfenntartó előadását még órákig hallgatták volna a lóris fiatalok, ezért további együttműködésről állapodtak meg a jövőre vonatkozóan. A jól sikerült óra létrejöttét nagyban elősegítette a jelen lévő 14 hetes Tara látogatása is, aki szintén mentett kutyus többedmagával, és akinek már van gazdija Csenki Dorottya - a szervezet másik tagjának- személyében. Viszont másik kettő, szintén hasonlóan szép testvére és sok menhelyi kutyus, cica még gazdit keres! 

Az előadás végeztével a Lorántffy diákjai átadták a FÁDA Civil Állatmentő szervezetnek azokat a tárgyi adományokat is, melyeket az Állatvédelmi Témahét keretében gyűjtöttek az iskola osztályai, dolgozói.

Fotó: Lorántffy

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában