Tíz éve volt ennél nagyobb

2023.12.28. 17:30

Tetőzik a Duna - galériával

Várkonyi Zsolt

Fotó: Laczkó Izabella

Napok óta lázban tartja a városlakókat az árvíz, amely szerencsére nem éri el a tíz évvel ezelőtti, 2013-as mértéket, amikor is - emlékeink szerint - a Halászcsárda is vízben állt, és a "százlábú" hídnál már nem lehetett behajtani a szigetre.  Az egész terület épített környezetét homokzsákokkal védték, amit a csatolt képgalérián keresztül - ide kattintva - elérhetnek. Most nem ilyen tragikus a helyzet, de az Alsó Duna - parti és a Szalki - szigeti bejárásunkkor rengeteg emberrel találkoztunk. 

A nagy Duna vízszintben van a kompkikötő betonjával, az illegális sírkertet teljesen elnyelte a folyó. A Szalki - sziget strandöblében sajnos megannyi uszadékot, szemetet láttunk, ma is teli közterületi kukákkal. Pedig ezek ürítésére azért lett volna idő. A régi Remix épületének teraszáról az egész elöntött terület látható volt. És a víz az előrejelzések szerint még 50 cm-t emelkedik, és pénteken tetőzik Dunaújvárosban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában