A DASE évzárója

2023.12.15. 15:30

Régen volt ilyen remek közösség asztaliteniszben (képgalériával)

A Dunaújvárosi Asztalitenisz SE (DASE) a múlt héten megtartotta évadzáróját. Hol máshol, mint bázisukon, a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

Agárdy Csaba

A DASE közössége. Az évzárón ott voltak a versenyzők és a vezetők mellett a szülők is a Móricz Zsigmond iskolában

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Móricz iskolában az egyesület apraja-nagyja összegyűlt egy kis év végi értékelésre, egy baráti beszélgetésre, és egy jó fajta pizza elfogyasztására némi üditővel.  Azonban nemcsak a játékosok, hanem az utánpótlás-korú asztaliteniszezőknek családtagjai is hivatalosak voltak az eseményre. 
Amikor minden  készen állt ahhoz, hogy a program  elkezdődjön, Hanák Tamás, a DASE elnöke tartott rövid értékelést. 

– Évek óta nem tudtunk összejönni, hol a koronavírus-járvány miatt, hol pedig azért, mert rövid ideig, amikor a Petőfi iskolában edzettünk, nem volt megfelelő hely egy kis múlt idézésre – kezdte mondandóját Hanák Tamás, majd így folytatta: 

– Szerencsére most csak pozitív dolgokról tudok beszélni. Visszatértünk a régi-új helyünkre, a Móricz iskolába. A Petőfi iskolának hálásak vagyunk, hogy befogadtak minket, de náluk kicsi volt a hely, nem tudtuk az összes asztalunkat felállítani. Jó rátok nézni, hiszen ovistól egészen a nyugdíjasok látok valakit. Ez is bizonyítja, az asztalitenisz kortalan. 

Hegedűs Réka, a DASE egyetlen óvodáskorú játékosa 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Itt az ügyes, a kevésbé ügyes, a hölgy, a férfi, a fiatal és az idősebb, mindenki megtalálja a helyét, és nemcsak egymással, hanem önmagukkal is megküzdenek a versenyzőink. Igazi közösséget alkotunk, korábban  ennyire nem voltunk egységesek. A pénzügyi helyzetünk a támogatóinknak köszönhetően  stabil, mintahogy a játékosoknak és a szülőknek is köszönet jár.

Horváth Tamás (balról) mindenkinek példaképe lehet a dunaújvárosiaknál. Hanák Tamás gratulál az egész éves teljesítményéhez
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hanák Tamás azt is elmondta, büszkék az utánpótlás-nevelésükre, Szabó Attila vezetésével ezen a területen  kitünő munka folyik a klubban.
Az eredményeket tekintve Hanák Tamás kiemelte a felnőtt férfi csapat szereplését, amely az NB I Nyugati csoportjában a bravúrosnak mondható ötödik helyet szerezte meg Szabó Attila, Kovács Domonkos, Oroszki Viktor és Oroszki Péter összeállításban. Az „öregek” a vármegyei első osztályú, míg az utánpótlás képviselői pedig a másodosztályú bajnokságot nyerték meg. 

A DASE sportolói a diákolimpiákon számos első helyezést értek el. Hanák Tamás közülük kiemelte Szabó Zoltán teljesítményét, aki egy éve pingpongozik, és már diákolimpiai bajnoknak mondhatja magát. A szeniorok közül korosztályában  a hetvenhat éves Bodó László, a fiatalabb korcsoportokból Szabó Attila, valamint Tóth Enikő az ország legjobbjai közé tartoznak.

Fontos információ, hogy a DASE a hazai mérkőzéseit Beloianniszban rendezi, mivel a két egyesület között együttműködési szerződés jött létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában