Dunaújváros

2023.12.07. 15:00

Lezajlott a Rudas öthetes versenysorozatának utolsó megmérettetése

A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium közössége idén is megrendezte a már hagyományosnak számító turisztikai versenyét.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A vetélkedő az iskola öthetes pályaorientációs versenyfolyamának ötödik, azaz utolsó állomása, amely során az intézmény legfiatalabb ágazata, a turizmus-vendéglátás tagozat mutatkozott be a városi és környéki általános iskolás tanulóknak. Az elmúlt pár hétben tehát a technikum különféle szakágaival ismerkedhettek meg a diákok, akik informatikai, idegen nyelvi, gazdálkodás-menedzsment, valamint matematika versenyen mutathatták meg, mit tudnak.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A kedd délután zajló eseményt Szemenyei István, a Rudas igazgatója nyitotta meg, aki megköszönte az általános iskolák felkészítő tanárainak kitartó munkáját, valamint hozzátette, reméli, hogy a játékos verseny felkelti a továbbtanulás előtt álló diákok érdeklődését a technikum turizmus-vendéglátás ágazata iránt.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tavaly hagyományteremtő céllal szervezett megmérettetés témája idén advent a nagyvilágban volt, ezzel kapcsolatos kihívásokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A párbaj kezdetekor a városban éppen szállingózott a hó, így a 12 háromfős csapat igazi téli hangulatban vághatott neki az ünnepi tematikájú feladatoknak. A siker érdekében kreativitásukat, ügyességüket, tehetségüket kellett megcsillogtatniuk a gyerekeknek, akik mindent beleadtak, hogy eredményesen teljesítsék a vetélkedőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában