Dél-Fejér

2023.12.20. 15:50

Közel 716 millió forint értékű fejlesztés valósult meg

Ma délután Sárbogárdon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Sárbogárdi iparterület fejlesztése” c. projektje sajtónyilvános projektzáró eseményén vettem részt - többek mellett - Varga Gábor országgyűlési képviselő úrral és Dr. Sükösd Tamás polgármester úrral - írja közösségi oldalán dr. molnár Krisztián, a Fejér vármegyei közgyűlés elnöke.

Duol.hu

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

?ajd így folytatja:
- A közel 716 millió forintból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően megtörtént a felhagyott szovjet laktanya után fennmaradt, mindeddig hasznosítatlan, egy részét tekintve hulladékok által szennyezett barnamezős ingatlanok kármentesítése és kulturált hasznosítása, 28 ha terület közútkapcsolatainak létrehozása és közművekkel való ellátása, ezen belül 19 db kis- és középvállalkozási méretű ipari közműves telek kialakítása vállalkozások számára, továbbá 1 db gyártócsarnokkal ellátott komplett bérelhető ipartelep kialakítása a betelepülés gyorsítása érdekében. A megvalósított fejlesztés célja, hogy a helyi és a betelepülni kívánó vállalkozások számára vonzó infrastruktúra és üzleti környezet jöjjön létre, egy versenyképes ipari park alapjainak lerakásával, illetve a beruházások és a foglalkoztatás bővülésének támogatása révén a járásközpont és térsége gazdasági potenciálja erősödjön, hozzájárulva ezzel a vármegye déli térségének felzárkózásához. 

 


Célunk, hogy a lakosság életkörülményeit, foglalkoztatási lehetőségeit javító települési fejlesztések valósulhassanak meg szerte a vármegyében. 
Gratulálok Sárbogárdnak a fejlesztéshez! Hajrá Dél-Fejér!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában