Díszek saját kezűleg

2023.12.18. 13:00

Kézműves családi délután volt a múzeumban (képgalériával)

A szokásoknak megfelelően adventi családi délutánt tartottak az Intercisa Múzeumban szombaton egész délután.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Az adventi készülődés jegyében kézműves programokkal várták az érdeklődő gyerekeket és szüleiket egyaránt. A múzeum földszintjén az ilyenkor szokásos gyertyamártásnál álltak sorba a gyerekek. Az első emeleten végig külön­ asztaloknál karácsonyfadíszek, dekorációk készítésével foglalatoskodhattak, amik aztán majd fel is kerülhetnek az ünnepen a fára, de legalábbis alá biztosan. 

Készíthettek – kis restaurátori, muzeológusi, régészi segítséggel – karácsonyfadíszeket, piros-, vagy kék sapkás, nagy szakállú manót, sárga hajú angyalt fagolyóból, fonalból, olyan különleges karácsonyfadíszt, ami téli – hópelyhes, fenyőfás – életképpel emelheti az ünnep fényét, különféle dekupázs díszítésű üvegeket. Festhettek karácsonyi gipszfigurákat, de nem csak a szokásos angyal–Mikulás-kombó volt a kínálatban, nyolcféle mintából választhattak, és készíthettek karácsonyi képeslapokat, mégpedig azt a különleges fajtát, amit kinyitva térbeli figurák bújnak elő belőlük. A rendezvény ideje alatt a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig című kiállítást is díjmentesen megtekinthették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában