Jótékonyság

2023.12.01. 10:00

Horváth Kincső javára gyűjt a szalkszentmártoni motoros klub

Jótékonysági bulit tart Téli Party címmel szombaton a szalkszentmártoni Iron Horses MC, azaz Motorcycle Club, magyarul motoros klub. A rendezvény bevételét az újabb műtét előtt álló, mozgásában korlátozott, fülöpházi kislány, Horváth Kincső javára ajánlották fel a szervezők.

Duol.hu

A motorosok számára fontos, hogy a jó ügyek mellé állva segítsék a rászoruló embereket

Fotó: Iron Horses MC

A szalkszentmártoni Iron Horses MC lényegében egy olyan zártkörű, testvéri barátságra épülő motoros csapat, melybe bejutni, taggá válni csak hosszú évek szívós munkájával lehet.  Az anyaklubot 1966-ban a Németországban állomásozó amerikai katonák alapították Nürnbergben. Hosszú évek alatt Európa-szerte alakultak további chapterek, a szélesedő kapcsolatok révén Magyarországon az 1993 óta működő Firebirds MC-t 2002-ben vette fel a teljes jogú tagjai közé a nemzetközi Iron Horses MC, és kapta meg az Iron Horses MC Hungary státuszt. Hazánkban ma már két Iron Horses chapter működik, az egyik Szalkszentmártonban, a másik Jászágón – írja társoldalunk, a baon.hu.

– Klubtagjaink rendszeresen szerveznek közös túrákat, járnak motoros találkozókra. 1995 óta tartunk nyári és téli partikat, havonta nyílt napokat. A közös érdeklődési kör, a motor, a motorozás, a rock szeretete köt össze bennünket. Emellett fontos számunkra, hogy jó ügyek mellé állva segítsünk a rászoruló embereken, életük jobbítása érdekében. Több jótékonysági rendezvényen képviseltettük magunkat. Például minden évben részt veszünk a Ghost's MC szegedi rendezvényein, így gyűjtöttünk már a gyermekklinika, illetve a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára is – mondta el a hírportál érdeklődésére Kutas Gyula, az Iron Horses MC Szalk legidősebb tagja. 

A klub idén a mozgásában korlátozott, fülöpházi kislány javára gyűjt a szombaton megrendezésre kerülő Téli Party keretében. 

– A jótékonysági rendezvény ötlete egyik klubtagunkban vetődött fel, aki baráti kapcsolatban áll Horváth Kincső édesanyjával. Apákként, sőt nagyapákként megismerve az értelmes, kedves, ám mozgásában korlátozott, folyamatos fájdalmak között élő, tíz esztendős kislány történetét, akinek újabb, drága műtéteken kellene átesni, úgy éreztük, nekünk is hozzá kell járulnunk ahhoz, hogy álmai a szabad mozgásról ne foszlanak szét. A szombati rock buli sztárvendége a határainkon túl is ismert Bad Times zenekar lesz, a jó hangulat garantált. A rendezvény ingyenes, a felajánlásokból befolyt összeggel Kincső gyógyulásához kívánunk hozzájárulni – tette hozzá Kutas Gyula. 

Akik nem tudnak részt venni a motoros klub szalkszentmártoni rendezvényén, a Horváth Kincső, Takarékbank: 51700117-18252635 számlaszámra fizethetik be adományaikat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában