Adventi Forgatag

2023.12.03. 18:51

Elsőként a hit lángja gyúlt fel

December 3-án, vasárnap gyújtottuk meg az adventi koszorúk első gyertyáit, amelyek a hitet szimbolizálják, s ezzel kezdetét vette a várakozás időszaka. Ekkor nyílt meg az önkormányzat által szervezett Adventi Forgatag is városunk főtéren.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Elsőként Czeglédi Péter Pál református lelkész köszöntötte néhány ünnepi gondolattal a térre kilátogatókat. A hit erejét szemléltetve egy kérdésből indult ki, vajon mit vehetnénk annak a szerettünknek, akinek mindene megvan, mi lehet a jó ajándék számára, mivel állítsunk elé? Amikor a kis Jézus megszületett, a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát vittek neki, s térdre borulva imádták őt, általa pedig az egész teremtett világ királyát. Ha legbelül megérkezünk mi is Istenhez, egyszerűen boruljunk le előtte és szeressük, adjuk önmagunkat teljesen egészében, fogadjuk el, és Ő mindig mellettünk áll majd, bármivel is kerülünk szembe életünk során. A lelkész azt kívánta a jelenlévőknek, hogy a várakozás időszakában leljék meg önmagukban ezt a hitet, s így hangolódjunk az ünnepekre.

Az egyházi köszöntő után Barta Endre alpolgármester szólt a közönséghez. Arra hívta fel a figyelmet, hogy manapság mindenféle dologban hiszünk vagy akarunk hinni, azonban a legfontosabbat gyakran elfelejtjük, mégpedig az önmagunkba vetett hitet. Pedig ha hiszünk magunkban, akkor úgy sokkal többet adhatunk másoknak is. 

A lelkész és az alpolgármester ezután a színpaddal szemben felállított nagy adventi koszorúhoz lépett, s jelképesen is meggyújtották rajta az első gyertyát. A rendezvény zenés produkciókkal folytatódott, Csondor Kata, Polgár Lilla és Farkas Erik, valamint a Fun Company szerepelt az aznapi műsorban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában