Szuper kezdeményezés

2023.12.12. 09:00

Elhagyott csomagok találtak gazdára Baracson

Akik nyitott szemmel jártak, mikuláscsomagot találtak Baracson december 6-án, ugyanis a település első alkalommal csatlakozott a „Hagyj el egy mikuláscsomagot” akcióhoz.

Szente Patrícia Andrea

Mikulás napján rengeteg gyermek és felnőtt nagy mosollyal az arcán, valamint csomaggal a kezében térhetett haza, ez pedig hat nagylelkű hölgy munkájának köszönhető. Vassné Porkoláb Renáta kezdeményezésre 60 darab ajándékcsomagot hagytak el faluszerte, erről pedig a Baracsi csevegők elnevezésű Facebook-csoportban informálták a lakosságot.

 

A „Hagyj el egy mikuláscsomagot” akció egyébként 2018-ban indult országos kezdeményezés, amihez évente rengetegen csatlakoznak. Az Ancsin Alex által indított esemény kezdete óta már közel 25 ezer csomagot hagytak el, az akcióba pedig a külföldön élő magyarok is beszálltak (Angliából, Németországból, Ausztriából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából). Az idei kezdeményezéshez csaknem 400 településről csatlakoztak, és 6200 csomag kereste gazdáját.

A cél nem volt más, minthogy az önkéntes Mikulások gyerekek és felnőttek számára tegyék szebbé az ünnepet. A parkban, buszon, padon, játszótéren, egyéb köztereken megbújó csomagok és az azokhoz csatolt üzenetek, jókívánságok ugyanis kétség kívül minden megtaláló arcára mosolyt csalnak.

 

A baracsi kezdeményezés ötletgazdája, Vassné Porkoláb Renáta lapunknak elmondta, legutóbbi eseményükre kapott sok pozitív visszajelzés inspirálta a Mikulás-napi akció megszervezését. „Az október végi Halloween-i kincskereső program sikere után vetettem fel az ötletet a Mikulás napján esedékes ünnepi akcióra, amihez öt lelkes anyuka, Szabóné Bús Zsanett, Jurcsákné Garbacz Erzsébet, Feketéné Szivàk Andrea, Bebesiné Németh Dóra és Gerendai -Behringer Vivien Orsolya csatlakozott, segítségükkel pedig megannyi meglepetéscsomagot tudtunk elrejteni a falu több pontján” – mesélte. Az esemény sikerességét bizonyítja, hogy Mikulás napján az egyébként autóval közlekedő szülők és gyermekeik is gyalog tették meg az óvodába, iskolába vezető utat, ajándékcsomagok után kutatva. A szervező kiemelte, bízik abban, hogy az akcióból hagyományt tudnak teremteni, és így még sok éven át örömet szerezhetnek majd a lakóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában