A Volánbusz biztosítja az elégséges szolgáltatást

2023.12.09. 19:57

Dunaújvárost is érinti: számos buszjárat vasárnap és hétfőn nem indul sztrájk miatt — Frissítve!

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére és 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, ezért Dunaújvárosban és annak térségében is számos járat kimaradásával kell számolni vasárnap, illetve hétfőn, továbbá a helyi közlekedésben utóbbi napon.

Gallai Péter

A buszsofőr dönti el Dunaújvárosban is, hogy indul vagy sem

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A buszsofőr dönti el Dunaújvárosban is, hogy indul vagy sem

A dunaújvárosi autóbuszpályaudvar meglehetősen üres volt vasárnap délelőtt. Dél körüli ott jártunkkor alig volt járatra várakozó utas. Az indulás előtt üres volt például a 12.25-ös, Dunaújvárosból a Népligetbe közlekedő távolsági autóbusz peronja is. 

Mint azt a buszpályaudvaron megtudtuk: helyben is érvényes az, ami az országos közleményben volt, miszerint mindig az éppen aktuális járat sorőrje dönti el, hogy indul vagy sem. Erre számítsanak az utasok, akik Dunaújvárosból autóbusszal szeretnének utazni ma, valamint hétfőn.  


A közlekedési társaság a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a honlapján érhető el – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. A Volánbusz Zrt. azt is közölte, hogy a vállalatnál működő majdnem húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez. 

Jelezték, hogy az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog, ez azt jelenti, hogy a Volánbusz a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte.

A még elégséges szolgáltatásnak megfelelő menetrendet a személyszállítási törvényben előírt határidőn belül, két nappal a munkabeszüntetés megkezdése előtt nyilvánosságra hozta – hangsúlyozták.

A sztrájk alatt az alábbi járatok várhatóan nem közlekednek. Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik. 

December 10-én vasárnap a sztrájk miatt a Fejér vármegyét, azon belül Dunaújvárost érintő, várhatóan nem közlekedő távolsági és helyközi járatok listáját ITT nézhetik meg. A felsorolásból kiderül, hogy többek között (a visszafelé útirányra is vonatkozóan) Budapest, Népliget–Dunaújváros, Budapest– Mohács, Budapest–Szekszárd, Budapest–Pécs, Pécs-Dunaújváros, Székesfehérvár–Szeged, Szeged–Veszprém, Dunaújváros–Kunszentmiklós, Dunaújváros–Székesfehérvár, Dunaföldvár–Dunaújváros, Kisapostag–Dunaújváros, Dunaújváros–Solt, Dunaújváros–Baracs, Dunaújváros–Nagyvenyim, Dunaújváros–Mezőfalva, Dunaújváros–Kulcs vonalak is érintettek.

December 11-én hétfőn a sztrájk miatt a Fejér vármegyét, azon belül Dunaújvárost érintő, várhatóan nem közlekedő távolsági és helyközi járatok listáját ITT nézhetik meg.

December 11-én hétfőn az alábbi helyi járatok várhatóan nem indulnak Dunaújvárosban.

VonalMikorHonnanHová
305:15PapírgyárPapírgyár
306:20PapírgyárPapírgyár
313:35PapírgyárPapírgyár
314:20PapírgyárPapírgyár
1405:25PapírgyárBékeváros, Szabadság út
1413:40PapírgyárBékeváros, Szabadság út
4405:00Békeváros, Szabadság útPapírgyár
4406:10PapírgyárBékeváros, Szabadság út
4406:30Békeváros, Szabadság útPapírgyár
4413:00Békeváros, Szabadság útPapírgyár
4414:10PapírgyárBékeváros, Szabadság út

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában