Ajándékvásárlási hajrá

2023.12.20. 09:00

Azonnal hasznosítható gyerekkönyvajánló a legkisebbeknek

A karácsonyi hajrá derekán vagyunk. Ilyenkor már a legtöbben megvásároltunk a főajándékokat, de még néhány kiegészítőre, vagy a távolabbi rokonoknak szánt ajándékra mindenképp szükség lehet. Ekkor kiváló gondolat lehet a könyv, azonban sokakat elriaszt a bőséges és színes kínálat. Ezért azonnal használható ötleteket gyűjtöttünk össze.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A gyerekkönyvtár két nagyszerű szakembertől kértem ezúttal is segítséget, akik örömmel támogatták ötletünk és azonnal használható tippeket adtak a gyerekeknek szánt karácsonyi könyvajándék vásárlásához. Nem kell régi vágásúnak lennünk ahhoz, hogy azt képzeljük, hogy a könyvnél kevesebb jobb karácsonyi ajándék létezik. Egy jól kiválasztott könyvet kicsomagolva pedig a gyerekek sem fognak elégedetlenkedni. A József Attila Könyvtárban a gyerekkönyvek mindentudóitól kértünk tanácsot, hogy milyen könyvek kerüljenek a legkisebbeknek a karácsonyfa alá. Törökné Antal Mária és Pokornyi Orsolya gyermekkönyvtárosok minden korosztály igényeire figyeltek, számon tartva a könyvesboltok elérhető kínálatát is. 

Bölcsődés, óvodás korosztály

A legkisebbeknek, a bölcsis és ovis korosztálynak kedves ajándék lehet Kate Westerlundtól az Állatok karácsonya. A történet karácsony este kezdődik. Karácsony este volt, de az erdőben állatoknak ebben az évben nem volt túl sok ünnepelni valója. Az erdőlakók nem találtak elég élelmet, és a kis szarvas nagyon aggódott, hogy mihez kezdenek majd karácsonykor, ezért egy csillaghoz fordult segítségért. Másnap azonban csengettyűk szavát hallotta a távolból. A könyv bájos története mellett szép illusztrációja miatt is elbűvölő ajándék lehet. 

Csak úgy mint Rotraut Susanne Berner Téli böngésző című kiadványa, amely varázslatos sétára invitálja a gyerekeket. Nagyon részletes, színes, nagy alakú kiadvány, amely nagyon hasznos lehet a szókincs fejlesztésére is. 

Pásztohy Panka, az egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-illusztrátor, aki íróként is alkot. A Pitypang és Diótörő című könyv a népszerű sorozat karácsonyi kivitele. A történetben Lili és Lotti nagyon várják az estét, de az idő most sokkal lassabban telik, mint máskor. Szerencsére anya tud egy jó mesét, így miközben sül a beigli megelevenedik Diótörő herceg története is. 

Szintén még ennek a korosztálynak lehet jó választás a karácsonyfa alá a kedves rajzokkal illusztrált Szép álmokat – altatós versikék kiadvány. Ez a mesés kis könyvecske még a legkisebbeknek is segít hamar álomba merülni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában