Dunaújvárosi ünnepvárás

2023.12.01. 17:30

Adventi forgatag a Városháza téren

Török Tímea

December 3-án 16 órakor kezdődnek az események a város főterén: ekkor nyílik karácsonyi vásár. Betlehemi jászol is várja a látogatókat, amely minden adventi vasárnap biztosítja majd a kellemes hangulatot. Az első adventi vasárnap 17 óra 10 perctől Barta Endre alpolgármester megnyitója után, a hitéleti képviselők köszöntője és az ünnepi gyertyagyújtás szerepel a programban. Majd 17 óra 30 perctől Csondor Kata lép színpadra, őt követi Polgár Lilla és Farkas Erik gyermekeknek szóló produkciója végül a Fun Company műsora lesz látható. 

December 5-én és 6-án, kedden és szerdán 10 óra és 20 óra között a Mikulással találkozhatnak a gyerekek. A szervezők a kuckóját a téren állítják fel a legkisebbek örömére. 

December 9-én, szombaton 16 óra 30 perctől kezdődnek a programok. Elsőként a dunaújvárosi óvodások műsorát nézhetik meg az érdeklődök, majd a Kötelező zenekar, a Szélfogó gyermek zenekar és végül a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi műsorát nézhetik meg a kilátogatók. 

December 10-én, vasárnap délután ismét elérhető lesz a vásári forgatag. 17 órakor Szabó Zsolt alpolgármester köszönti a vendégeket, majd az egyházi köszöntők és a második adventi gyertyagyújtás következik. 17 óra 30 perce érkezik Varga Feri és Balássy Betty a dunaújvárosi közönség elé. A házaspár után Miska papa meséit hallgathatják meg a gyerekek, végül majd a Széchenyi István Gimnázium kórusa lép fel. 

December 16-án, szombaton 16 óra 30 perctől a Yeux zenekar szórakoztat az adventi forgatagban, majd őket a Pitypang zenekar követi, végül a Dunaújvárosi Vegyeskar műsorával zárul a szombati műsor. 

December 17-én, vasárnap Mezei Zsolt alpolgármester beszédét követően az egyházi képviselők mondanak köszöntőt és meggyújtják az adventi koszorú harmadik gyertyáját. 17 óra 30 perctől Pável István mesemondó lép színpadra. Majd a Pannon Oktatási Központ Gimnázium karácsonyi műsorát tekinthetik meg a kilátogatók, ezt követi majd a Vásáry André koncertje. 

December 22-én pénteken 17 órakor Téli hangulatok címmel a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes műsorát láthatja a dunaújvárosi közönség.

December 23-án, szombaton 16 óra 45 perckor Pintér Tamás polgármester szavait hallgathatják meg az érdeklődök. A hitélet képviselőinek köszöntője után gyújtják meg a negyedik adventi gyertyát, majd színpadra lép a Zabszalma zenekar. 18 órától a Dunaújvárosi Óvoda Kórusának előadását, majd a Digitál zenekar műsorát tekinthetik meg az érdeklődök. 

Az ünnepi eseménysor december 31-én fog befejeződni a Városháza téren. Akkor 21 órától Mikus Edvárd, 22 órától Dj Matkovics szórakoztatja a közönséget egészen hajnali 1 óráig, közben pedig pezsgővel és virslivel kínálják a szervezők a kilátogatókat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában