Jótékonysági célt szolgál

2023.12.18. 17:30

A Fradi játékosai által dedikált labdára lehet licitálni

Egy komoly műtét és hosszú gyógykezelés előtt áll a pusztaszabolcsi Bicskei Kornél, az ő támogatása érdekében egy jótékonysági árverést hirdetett meg dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője.

Molnár Emese

Dr. Mészáros Lajos, Bicskei Kornél és dr. Molnár Krisztián

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint azt dr. Molnár Krisztián elmondta, a hétfői sajtótájékoztató rendkívüliségét az adja, hogy ezúttal egy felhívással fordulnak minden jó szándékú polgár, különösen a labdarúgást szerető közönség felé annak érdekében, hogy egy nehéz helyzetben lévő embertársunknak segíthessünk.

A pusztaszabolcsi Bicskei Kornélról van szó, aki jelenleg több egészségügyi problémával küzd, köztük rákos megbetegedéssel, illetve a 80-as években fertőzött vért kapott, emiatt hemofíliát (vérzékenység) is diagnosztizáltak nála. Az elmúlt években csípőproblémája alakult ki, s csak mankóval tud közlekedni (amellett, hogy egy ilyen betegség nagy fájdalmakkal is jár). Dr. Mészáros Lajos kifejtette, mivel a vérzékenység nehezíti a körülményeket, ezért speciális csípőprotézis műtét vár Kornélra. A Tb finanszírozásával kerül sor a beavatkozásra, ám az azt követő rehabilitációs folyamat költséges. Számítások szerint mintegy két és fél millió forintra lenne szükség, ami önerőből megterhelő lenne a család számára, és ebben szeretnék őt segíteni.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kornél számára indított már gyűjtést Tüke László, a pusztaszabolcsi Fidesz csoport elnöke, s a támogatási összeg gyarapítása érdekében felkereste a vármegyei elnököt. Molnár Krisztián elmondta, mivel Kornél nagy Fradi-drukker, ezért Mészáros Lajossal felkeresték Kubatov Gábort, a Ferencvárosi Torna Club elnökét, hogy lenne-e valamilyen különleges relikvia, amit jótékonysági árverésre lehetne bocsátani, annak bevételével pedig a gyógykezelés költségeihez járulhatnak hozzá. A klubvezető is azonnal az ügy mellé állt, és felajánlott egy olyan meccslabdát, amelyet a Ferencváros valamennyi labdarúgója dedikált.

Ezt a relikviát bocsátották most licitálásra, amelynek kikiáltási ára 50 ezer forintról indul. Dr. Molnár Krisztián politikusi Facebook-oldalán, az árverésről szóló bejegyzés alatt lehet az ajánlatokat megtenni (a kommentben feltüntetve a licitáló nevét és a felkínált összeget). Így nyomon követhető, hogy hol tart az árverés. Január 2-án 12 órakor fog zárulni a folyamat. A végén összesítik a licitálásokat, és a legnagyobb összeget felajánlóval felveszik a kapcsolatot. Molnár Krisztián hozzátette, ilyen módon több sikeres gyűjtést valósítottak meg, ezért is választották a támogatásnak ezen formáját. Az elnök arra bátorította a polgárokat, hogy aki teheti, lehetősége szerint tegyen felajánlást a jótékonysági cél érdekében, hogy Kornél ismét önállóan, mankó nélkül járhasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában