Karbantartás

2023.11.28. 12:17

Vízhiány előfordulat ma Rácalmáson a vezeték karbantartása miatt

Körmendi Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A DRV (Dunántúli Regionális Vízmű) Zrt. jelezte az önkormányzat felé, hogy az üzemeltetésében lévő, Rácalmás város vízellátását biztosító, Kulcs-Rácalmás közötti 600-as távvezetéken meghibásodás történt. A hiba elhárításán a DRV Zrt. szakemberei jelenleg is dolgoznak. A munkálatok végleges befejezése előtt a DRV Zrt. a rácalmási víztornyot a maximális szintre töltötte, mert a helyreállítás idejére megszűnik a vízutánpótlás.

A víztorony kapacitásának köszönhetően átmenetileg biztosítható a vízellátás, azonban a tároló - a vízfogyasztás függvényében - később esetleg leürülhet, ezért a városban átmeneti vízhiánnyal is számolni kell. Fontos az is, hogy a fogyasztók a javítás időszaka alatt takarékosan használják az ivóvizet, és amennyiben lehetséges ütemezzék át a nagyobb vízfogyasztással járó feladataikat (például mosás).

A DRV Zrt. tájékoztatása szerint a karbantartási munka 2023. november 28-án, kedden 8:30-kor kezdődött, befejezése - a helyreállítás sikerességének függvényében - előreláthatólag 12:30 óra körül várható.

A vízellátás helyreállásáról haladéktalanul tájékoztatják a fogyasztókat, amennyiben azt a szolgáltató érdemben jelzi az önkormányzat felé - olvashatjuk Rácalmás Város Önkormányzatának facebook-oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában