NAV infó

2023.11.12. 11:00

Furgonok foglyai

Férfiak, nők és gyerekek zsúfolódtak össze abban a lengyel furgonban, amit az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei már nem engedtek tovább.

Duol.hu

Fotó: NAV

Messziről is látható volt, hogy egy túlsúlyos járművel érkezik a sofőr, ellenőrzéskor pedig már nyugtalan viselkedésével is gyanússá vált a pénzügyőr járőrök számára az Ausztria felé tartó férfi. Ácsnál kísérték ki autóját egy biztonságos ellenőrzési pontra, ahol a feltett kérdésekre zavarosan felelt. A járőrök a raktér felnyitásakor 25 kurd nemzetiségű illegális bevándorlót – 12 férfit, 3 nőt és 10 gyermeket – találtak a padlón kuporogva, és a 25 éves sofőrt azonnal megbilincselték és értesítették a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

Forrás: NAV

 Alig néhány nappal korábban a csörnyeföldi pihenőhelyen igazoltattak egy román sofőrt. A pénzügyőrök átvizsgálták a nála lévő autóalkatrésznek álcázott kartondobozokat. A csomagokban 2 nő és 4 férfi lapult, akik Srí Lanka-i állampolgároknak vallották magukat.

A pénzügyőrök a járművek vezetőit és „utasaikat” átadták a rendőrség munkatársainak.  Az illegális bevándorlók a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában