Érzékenyítés

2023.11.19. 15:00

Fókuszban a tolerancia, és az esélyegyenlőség

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumban a november 16-ai tolerancia napja alkalmából tartottak érzékenyítő programokat, rendhagyó órákat.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szente Patrícia

Az iskolában a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) szervezésében zajlottak szemléletformáló testnevelésórák, amely során a gimnazisták saját bőrükön tapasztalhatták meg a fogyatékosok helyzetét, nehézségeit. A tanulóknak kerekesszékben ülve kellett kosárlabdázniuk, valamint szlalomozniuk a tornateremben kialakított akadálypályán, emellett pedig szemkötőt viselve is focizhattak csörgőlabda segítségével.

Fotó: Szente Patrícia

A program célja, hogy a fiatalok a jövőben befogadó, inkluzív közösségként toleráns hozzáállást tanúsítsanak fogyatékkal élő embertársaikkal szemben. A gyakorlati feladatok segítségével a diákok gyorsan felismerték, hogy a (számukra) játékos kihívások a sérült társaik számára folyamatos megpróbáltatásokat jelentenek, és rájöttek, milyen mértékben bonyolítják ezek az akadályok a fogyatékkal élők mindennapjait. A testnevelésórákat követően a diákoknak rendkívüli osztályfőnöki óra alkalmával folytatódott az érzékenyítés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában