Tudományos Hét

2023.11.04. 11:00

Előadások, TDK, tésztahídépítő verseny és karriernap

A hagyományoknak megfelelően idén is megszervezi a Dunaújvárosi Egyetem a Tudományos Hetet, amelyen az intézményi szekcióülések előadásain kívül olyan programok is színesítik a kínálatot, mint a hallgatói TDK, a tésztahídépítő verseny és lesz karriernap is.

Molnár Emese

A Tudományos Hét november 6-án az "A" épület nagytermében a plenáris üléssel veszi kezdetét, amelyen a hidrogén témakörében olyan előadók készülnek érdekességekkel a publikumnak, mint például prof. dr. Lukács János a Miskolci Egyetem képviseletében, illetve Horváth Zoltán, a Linde Géz alkalmazástechnikai vezetője.

A november 9-ig tartó rendezvénysorozat során a látogatók számos előadást hallgathatnak meg: intézményenként, úgynevezett szekció ülésekre osztva szemezgethetnek a tudományos értekezések közül. Hétfőn 14 órától lesz a neveléstudományi és a társadalomtudományi szekció, benne olyan témakörökkel, mint a fenntarthatóság, a gyermeki tanulás Z generációs értelmezése vagy éppen a robotok az oktatásban. November 7-én 9 órától négy intézményi (informatikai, műszaki, társadalomtudományi, természettudományi és környezetvédelmi) terület tudományos témáival folytatódik a sorozat. Ezen a napon (16 órától) rendezik meg a tésztahídépítő versenyt is, amelyen a kereskedelmi forgalomban kapható száraztésztából kell a versenyre jelentkező egyetemi és középiskolai csapatoknak a lehető legnagyobb terhelést elbíró kompozíciókat létrehozniuk. November 8-án, szerdán 10 órakor kezdődik a karriernap, amelynek során az "A" épület folyosóján várják a munkáltatók és sok más szervezet képviselői is az érdeklődőket. 13 órától a hallgatók veszik át a főszerepet, s mutatják be a TDK-dolgozataikat (Tudományos Diákköri Konferencia) a zsűrinek. Zárásként november 9-én az online térben rendeznek meg egy nemzetközi konferenciát. A részletes programokról, a szekcióülések témáiról az egyetem honlapján olvashatnak bővebb információt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában