Továbbtanulás

2023.11.29. 08:00

Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira

Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi januári központi írásbeli vizsgáira – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

Duol.hu

Archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A közlemény szerint a középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2024/2025-ös tanévben, és megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik fel a jelentkezőket.

Idén 535 középiskola (az intézmények 48 százaléka) jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóknak előzetesen részt kell venniük a központi írásbeliken, az ezekre való jelentkezést november 30-ig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni – ismertette az OH.

A központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető a honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában