Támogatottak köre

2023.11.01. 15:00

Csaknem kétezer nyertes a Csoóri Sándor Programon

1785 nyertese van az idei Csoóri Sándor Programnak, amelyre a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2,5 milliárd forintot biztosított.

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Makovics Kornél

A kultúrpolitika szempontjából a népi kultúrának kiemelt jelentősége van, ezért alapította meg hat évvel ezelőtt a kormány a Csoóri Sándor Programot. A pályázati rendszer az utóbbi évtized egyik legjelentősebb, legstabilabb támogatási formája, amelyből eddig több mint tizenkétezer pályázó részesült – közölte a tárca sajtó- és kommunikációs főosztálya hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a kormány kiemelt figyelmet fordít a magyar népművészeti közösségek megerősítésére, mert „a veszélyek korában a hagyományaink ápolása fontos kapaszkodót jelent”.

A kommüniké kitért arra, hogy a Csoóri Sándor Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése, mindezzel népművészeti értékeink, hagyományaink megőrzése, átörökítése.

A nyertes pályázók a megítélt támogatásokat 2024. június 30-ig használhatják fel. A Csoóri Sándor Program döntési listája elérhető a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján: https://emet.gov.hu/csoori-sandor-program-2023-dontesi-lista/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában