Bizonyítottak

2023.11.01. 15:30

A DKSE fiatal tornászainak remeklése a hazai kupán

Közel százhúsz résztvevővel rendezett kupát a DKSE torna szakosztálya szombaton, amelyen a hazai fiatalok remek teljesítményt nyújtottak, hiszen győzelmekkel és dobogós helyekkel zárták szereplésüket.

Gallai Péter

A zsebibaba III-as korosztályt a DKSE nyerte meg

Forrás: DKSE

A DKSE Kupa női versenyre, ami az MVM Paksi Atomerőmű jóvoltából jöhetett létre, az ország minden pontjáról érkeztek egyesületek a Pap Zoltán Tornacsarnokba. Az egyéni versengés mellett  még két korosztályban csapatversenyt hirdettek, ezen nyolc, illetve kilenc klub szerepelt.

Kaczkó-Dombovári Zora, DKSE egyik ifjú indulója
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az eseményről természetesen nem hiányozhattak a hazai fiatalok sem, akik remek eredményekkel zárták a nívós megmérettetést. A gyermek haladó korcsoport egyéni összetettben a DKSE kibérelte a dobogót, hiszen a pódium mindhárom fokára dunaújvárosi sportoló állhatott. Az aranyérmet Tombor Anna Léna szerezte meg, az ezüst Fehér Flórának jutott, míg a harmadik Ágoston Szonja lett. A további DKSE helyezések: 4. Szabó Blanka, 8. Kaczkó-Domborvári Zora, 10. László Vanessza, 21. Vajai Gréta.

Az egyéni összetett dobogóját kibérelte a házigazda, az aranyérmet Tombor Anna Léna szerezte meg, az ezüst Fehér Flórának jutott, a harmadik pedig Ágoston Szonja lett Fotó: DKSE

Az egyesületek legjobb három versenyzőjének eredménye alapján csapatban is eredményt hirdettek. Ezt a DKSE – Tombor Anna Léna, Fehér Flóra, Ágoston Szonja – nyerte 129,45 ponttal. Második a Veszprém, (121,7), harmadik a Szombathelyi SI (115,25) lett.

Ami a szerenkénti eredmények dobogósait illeti, gerendán Tombor Anna Léna győzött, Szabó Blanka második lett. Korláton Fehér Flóra végzett az élen, Tombor Anna Léna előtt. Talajon Ágoston Szonja nem talált legyőzőre, itt is Tombor Anna Léna zárt másodikként, aki viszont ugráson nyert.

A csapatversenyben a zsebibaba II-es korcsoportot a Balance ACT nyerte meg 144,300 ponttal, mögöttük minimális hátránnyal, 143,600 ponttal lett második a dunaújvárosi együttes. A csapat tagja volt Garas Fruzsina, Farkas Viktória, Klein Zina, Hajdú Olívia, Neuvirt Lara és Kálmán Szofi, Garai Lili pedig vereseny kívül indult.

A zsebibaba II-es korosztályban ezüstérmet szerzett a DKSE csapata
Fotó: DKSE

A zsebibaba III-as korcsoportot a DKSE együttese nyerte meg 142,050 ponttal a Pénzes Lili, Bereczk Hanna, Kutrovácz Lilla, Trenka Janka, Kóczián Rebeka, Püspök-Ordas Mara, Tóth-Pál Réka és Gerbovits Emília összeállításban. Mögöttük a Balance ATC végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában