Halloween helyett

2023.10.31. 16:30

Rémszemle és skótok Kulcson

Október 28-án, rendhagyó Halloween eseményre került sor 16 órától a kulcsi polgármesteri hivatal előtti téren, amely ezúttal „rettenetes” díszletet kapott.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az érdeklődőket arra biztatták a szervezők, hogy mindenki öltsön magára a halloweeni eseménynek megfelelő jelmezt és hozzon magával lámpást is. Számos meghökkentő maskarát láthattunk a helyszínre látogatva, pókok, múmiák, boszorkányok és még egy ijesztő polip is érkezett a rémszemlére. Természetesen az édes jutalom sem maradt el, amelyet idén a legötletesebb és legfélelmetesebb jelmezt viselőn kívül a családilag beöltözött kulcsiak vehettek át.

Európában a mindenszentek estéjét nagyon különböző módon ünneplik az emberek. Hazánk hagyományait tiszteletben tartva más országok tradícióiba is betekintést nyerhettek az érdeklődök. Az angolszász területről érkezett szabadtéri beöltözős buli után a skót hagyományokkal is megismerkedhettek a résztvevők.17 órakor a hivatal épületében kezdetét vette a skót táncház élőzenével.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Skóciában virágzó Halloween kultusz van. Számos vezetett túrát tartanak a hátborzongató látnivalókhoz szerte a skót fővárosban. A legismertebb skót halloweeni hagyomány a gonosz szellemek távoltartásra a lámpásfaragás és a máglyagyújtás, vagy az ifjú párok körében a dióégetés. Szombaton a Budapesti Skót Tánc Klub látogat el Kulcsra, hogy megidézzék Skóciát, és a skót életérzést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában