Október 23.

2023.10.15. 19:10

Megemlékezés a városkörnyék négy településén

Az 1956-os forradalom kitörésének, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának évfordulóján ünnepi megemlékezések lesznek.

Horváth László

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Nagyvenyimen október 20-án, pénteken 11 órakor a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermébe várják az emlékezőket. Műsort adnak az iskola diákjai.

Mezőfalván október 23-án, hétfőn 16 órakor a Spar áruház előtti kopjafánál tartják a megemlékezést. Beszédet mond Masinka Csabáné alpolgármester asszony. Fellépnek a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, valamint Polgár Lilla és Farkas Erik színművészek. Rossz idő esetén a Kiss Kálmán Művelődési Ház ad otthont a rendezvénynek.

Baracson szintén október 23-án emlékeznek. A Templomosi temetőbe várják 11 órára az embereket, ahol 11órakor kezdődő eseményen Várai Róbert Baracs polgármestere mond beszédet. Műsorral közreműködik a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 7. osztálya. Végül megkoszorúzzák Farkas István sírját. 

Kisapostagon október 23-án, hétfőn 16 órakor a Petőfi ligetben a kopjafánál tartják a megemlékezést. Koszorúz és énekel a Kisapostagi Nőegylet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában