Együttműködés

2023.10.25. 11:00

Három nap, két bv. intézet

A nemzetközi kapcsolatok bővítése érdekében a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet négyfős delegációja látogatott el a szlovákiai Nyitrai Büntetés-végrehajtási Intézetbe október 16-18. között.

Molnár Emese

Fotó: BVOP

Mint arról a pálhalmai intézet beszámolt, a nyitrai parancsnok vezetésével az intézet szakmai csoportja korábban, május 10-12. között már ellátogatott Pálhalmára, ahol egyeztetésre kerültek a két intézet közötti nemzetközi együttműködés alapjai. A dokumentumok elkészültét követően az együttműködési megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között a nyitrai bv. intézetben került sor. A három napos látogatáson a résztvevők betekintést nyerhettek a nyitrai intézet szakmai munkájába, majd a Lipótvári Büntetés-végrehajtási Intézet megtekintésére is sor került. Reményeik szerint mindkét intézet között még szorosabbá válik a kapcsolattartás, a nemzetközi tapasztalatszerzés pedig még hatékonyabbá és eredményesebbé fogja tudni tenni mindkét intézet működését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában