Újságarchívum

2023.10.29. 11:00

Az Arcanumon is lapozhatók a régi Hírlapok

A Dunaújvárosi Hírlap régebbi számai elérhetők voltak a József Attila Könyvtár honlapján. Néhány hónappal ezelőtt e lehetőség megszűnt. Mostantól azonban minden, helyben kiadott egykori és jelenleg is működő sajtótermék elérhető az Arcanum-on keresztül.

Szabó Szabolcs

Minderről a jakd.hu így számolt be: A Dunaújvárosi Hírlap, a Dunaferr és elődjei, a Helyi Téma, a Hét Nap, a Dunaújváros hetilap, a 7közlap, a Tér című folyóiratok teljes szöveggel megtalálhatók az Arcanum Digitális Tudománytárban, Magyarország legnagyobb periodika adatbázisában. Az adatbázis a könyvtárban ingyenesen hozzáférhető! Az Arcanum Digitális Tudománytárban az elmúlt 250 év több mint 100 hazai újságjának, magazinjának több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. Rákereshetünk konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Időutazóként szörfözhetünk napilapokban, hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban. Az ADT a Magyarországon, vagy magyar nyelven megjelent folyóiratok, szakfolyóiratok mellett lexikonok és válogatott monográfiák legnagyobb archív online gyűjteménye is, amely adatbázis jól használható a kutatók számára történeti jellegű kutatásokhoz és forráskutatáshoz – olvasható a városi könyvtár tájékoztatójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában