Avató

2023.10.27. 08:00

A Lorántffy gólyáit is felavatták

A DSZC Loránttfy Zsuzsanna Technikum és Kollégium kilencedikes tanulói szerdán egy izgalmas, kihívásokkal teli avatón vettek részt. A rendezvényen a diákok a kék színű, Lórántffy-s nyakkendőiket is megkapták, ezzel váltak igazi lórisokká.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Az iskola hagyománya szerint a gólyaavatót a tavalyi győztes osztály szervezi, így ezt a feladatot idén a 10/2 osztály kapta meg. A délután az előzetes feladatok értékelésével indult, ezt követően pedig az osztályok indulóinak bemutatója következett. A gólyáknak az előzetes feladatokkal együtt összesen kilenc kihívást kellett teljesíteniük, majd ezután jöhetett az eskütétel, végül a nyakkendők is gazdára találtak.

Az avatón a 9/3 osztály teljesített a legjobban, így ők végeztek az első helyen, jutalmuk pedig egy gyönyörű torta volt. Ugyanakkor a második helyet bezsebelő 9/1 és a harmadikként végzett 9/2 osztály sem távozott üres kézzel, őket csokoládéval jutalmazták. A verseny díjait a 10/2 osztályfőnöke, Pribitekné Pirgi Bernadett adta át.

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Nem csak a technikumban avattak, hiszen korábban a kollégium lakói is teljes értékű kollégistákká váltak. Avatójuk során olyan szórakoztató, vicces feladatokat kellett teljesíteniük, mint a zenefelismerő, kútfúrás, székfoglaló vagy tojás a kanálban, végezetül pedig a gólya esküt is letették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában