Dunaújváros

2023.09.25. 17:30

Zenés programokkal startolt el a Széchenyi-hét

Eseménydúsan indult a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium iskolahete. A Széchenyi-hetet a 12. E osztály nyitotta meg színes, pártnapi programjaival.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

Biztosan jól indult a hétfő a gimiseknek, az iskola végzősei ugyanis rengeteg kreatív feladatot, eseményt szerveztek a diákoknak. A 12. E osztály pártnapján minden a zenéről szólt, a végzős tanulók már a nulladik és az első óra előtt a bejáratnál elhelyezett zenei kívánságdobozzal várták a diákok érkezését, akik üzenettel ellátott kedvenc zeneszámaikat adhatták le ott. Ezeket a zeneszámokat az első óra utáni szünetben közös reggeli mellett, finom falatok fogyasztása közben hallgathatták meg a rádiós kívánságműsor alkalmával.

A második szünetben folytatódott a zenés programkavalkád, ekkora a tanulók zenei tehetségüket mérhették össze három, tanárok által vezetett csapatban, majd a harmadik szünetben az aulában és az iskola négy termében a 12. E osztály kampányfilmjét tekinthették meg a gyerekek. A negyedik szünetben tombolasorsolás következett, ahol a legszerencsésebbek értékes nyereményekkel gazdagodtak, majd az ötödik szünetben a pártnapzáró Stereo fesztivál következett, amikor az iskola tehetségei adtak elő különféle szórakoztató műsorszámokat.

A nap során még számos szórakoztató programmal várták a diákokat. Részt vehettek egy izgalmas felderítésen, amikor is Pupit, az elrejtett plüsstevét kellett megkeresni az iskola különböző zegzugaiban, ingyenes jövendőmondás alkalmával tudhattak meg a tanulók részleteket sorsukról dr. Kovács Dániel jósdájában, de a bevállalósok be is öltözhettek kedvenc énekesüknek, legnagyobb rajongónak, vagy éppen egy zenei műfajnak.

A Széchenyi-hét első napja a 15 órai focimeccsel zárult, amely során a végzős osztályok csaptak össze egy barátságos mérkőzés alkalmával. Kedden a 12. A pártnapjával és a Széchenyi-vetélkedővel folytatódik az iskolahét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában