Új kiskedvenc

2023.09.09. 11:00

Térségünkben is szaporodik a kőkígyó

Dunaújvárosban már egészen hosszúra nőtt Eperke, a Béke városrész kőkígyója, csemetéi pedig a környező településekre vándoroltak, és ott letelepedve várják, hogy megnőjenek.

Szente Patrícia Andrea

Városi mintára Baracson is felbukkant egy színes kavicshüllő, amely csaknem olyan nagyra szeretne nőni, mint a közelben megtalálható társai. Bartos Kincső Julianna még augusztus végén, a templomosi kis iskolánál helyezte el a szivárvány színeiben pompázó Pinkit, aki azóta is türelmesen pihen a kerítés tövében.

 

A kőkígyó híre Előszállásra is megérkezett, sőt a színes hüllő az előszállási könyvtár bejáratánál megtalálható lépcsőre félig felkúszva el is kezdte növekedését. Kő Jancsihoz azonban csak egy hónapon keresztül toldhatnak festett köveket a kihívásban résztvevők, az előszállási könyvtár ugyanis szeptember 4. és október 4. között várja a színes köveket, hogy az állatok világnapja alkalmából Előszállás "leghosszabb kőkígyóját" alkossák meg.

A festett kavicsokból, kövekből álló csúszómászók országszerte nagy népszerűségnek örvendenek, rengeteg település csatlakozott már a kihíváshoz. Sárváron elkápráztatja a járókelőket a több méteres Lujza, „akihez” a szombathelyi Luigi szeretne eljutni a lakók segítségével. Gögyűn Köki, a kőkígyó vált a település kedvencévé, Fertőszentmiklóson pedig a csaknem száz kőből álló SzeMiki szimbolizálja az összetartozás erejét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában