Indul a tanév

2023.09.01. 11:00

Remek hangulat a DUE gólyatáborában

Mielőtt még elkezdődik az újdonsült egyetemisták első szemesztere, négynapos gólyatáborban ismerkedhetnek meg egymással és alma materükkel. A Dunaújvárosi Egyetem 2023-as évi gólyatábora augusztus 30-án, szerdán kezdődött és egészen szeptember 2-ig, azaz szombat estig tart, a gólyáknak így több napon keresztül nyílik lehetőségük a hangolódásra.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az egyetemi élet a felnőtté válás egyik legizgalmasabb szakasza, lényeges időszak, amikor életre szóló kapcsolatokat alakíthat ki az ember. A szemeszter elstartolása előtt ebben segít az egyetemi hallgatói önkormányzat által szervezett gólyatábor, ahol játékokkal, sporteseményekkel, kihívásokkal teszik stresszmentessé az tanévkezdést.

Az egyetem campusán megrendezett gólyatábor szerdán a hagyományőrzéssel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött, majd a nap folyamán vetélkedők és csapatépítő programok voltak napirenden, este pedig hajnalig tartó bulival várták az új hallgatókat.

Lapunk a gólyatábor második napjára látogatott el, ahol a délelőtti tájékoztatót és ebédszünetet követően hagyománytörténeti vetélkedőn vehettek részt az egyetemisták. A hangulat már a kezdéskor őrületes volt, és a négyórás vetélkedő végére sem csillapodott, az EHÖK munkatársai gondoskodtak a bulis légkör fenntartásáról. Az elsős hallgatóknak csapatokba szerveződve kellett különféle, játékos feladatokat megoldani, ügyességük, leleményességük, sőt, énektudásuk megcsillogtatására is szükség volt a pályák teljesítéséhez. A versenyt követően vacsora és szabadfoglalkozás volt a program, majd este újra belecsaptak az éjszakába a fiatalok.

Pénteken a fogadalomtétel próbája után 10 órától az ünnepélyes megnyitóra kerül sor az egyetem A épületében. Délután 14 órától pedig HÖOK GT roadshow, majd 19 órától gólyatábor eredményhirdetés lesz a program, végül este 22 órától egészen hajnalig pörög majd a buli.

A gólyatábor utolsó napján a hallgatók számára napközben az esti partisorozatra való felkészülés lesz a feladat egészen 19 óráig, amikor zenekarokkal, koncertekkel ér véget a négynapos banzáj. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában