Fejlesztés

2023.09.20. 08:00

Megkezdődhet az iváncsai közúti felüljáró tervezése

Duol.hu

Fotó: magyarepitok.hu

A vidéki városok ipari infrastruktúra fejlesztésére irányuló program részeként átfogó közúti és vasúti fejlesztéseket terveznek Iváncsán. Ennek során kiépítenék az ipari park vasúti kapcsolatait, és átfogó közútfejlesztések kezdődhetnek.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette az iváncsai közúti felüljáró engedélyezési és kiviteli terveinek készítőjére vonatkozó eljárás eredményét. A nettó 56 millió forint értékű munkát a Pannonway Kft. végezheti el, olvashatjuk a Magyar Építők internetes oldalán.  Hozzátéve: A nyertes ajánlattevő feladata előzetes vizsgálati dokumentáció, a kapcsolódó vízépítési, közmű kiváltási, valamint egyéb építési és bontási munkákhoz szükséges tervek készítése, valamint minden az építéshez szükséges hozzájárulás és engedély megszerzése.

Ahogy korábban megírtuk az iváncsai ipari park közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez kapcsolódóan különszintű keresztezést alakítanának ki a település belterületén áthaladó 6205. jelű összekötő úton a Budapest−Pusztaszabolcs (40a) vasútvonal felett. Az országos közúti híd legnagyobb támaszköze a tervek szerint 25 méter.

Az ipari park közlekedési hálózatának fejlesztése érdekében a létesítményt vasúti és közúti kapcsolattal is ellátják. 5052 méteren épülhet új nyíltvonali vágány, 1053 méteren új állomási vágányokat létesítenek. 

A közúti kapcsolat fejlesztésének részeként  már megújult az Iváncsát és Pusztaszabolcsot összekötő út 5,3 kilométeres szakasza az M6-os autópálya iváncsai csomópontja és Pusztaszabolcs között, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai forrásból . Ennek a 824,2 millió forint értékű útfelújítására ünnepélyes átadására szeptember 7-én délelőtt került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában