Mutatós frizura

2023.08.08. 14:00

Unod már a Kalán nénis, fejtetőn összefogott kontyot?

A jó idő az utolsó nyári hónapban is kitart. Sőt, ha lehet ezt így mondani, szinte túl jó az idő, ha az ember lánya nem szabadságon vagy éppen a strandon van. A komfortos érzéshez hozzátartozik, hogy a frizuránk is rendezett legyen. De hogyan lehetséges ez, ha már unjuk a Kalán nénis, fejtetőn összefogott kontyot, és nem szeretnénk egy radiátorként melegítő hajkölteményt sem viselni?

Török Tímea

Van megoldás, hogy könnyen átvészeljük a hőséget. Egyszerre szép és praktikus a fonás. Az előszállási Garbacz-Kanik Szilvia beszélt nekünk munkává nemesedett hobbijáról.

Fotók: amatőr

– Néptáncos voltam, így már akkor is fontam frizurát és mások haját is. Aztán a nagynénémnél, aki fodrászként dolgozik, nagyon sok szép frizura elkészítését megcsodáltam, akkor is különösen tetszettek a fonás technikával készültek. Sok ilyen témájú videót néztem, amiből próbáltam a fogásokat ellesni. Majd később én is kitanultam a fodrász mesterséget, és egy külön tanfolyamot is elvégeztem, ami kifejezetten a fonásra specializálódott. Jelenleg két kisgyerekemmel itthon vagyok. 

 

Mivel egyikük féléves, a nagyobbik kétéves, és egyelőre Előszálláson nincs bölcsőde, ezért itthon csak hobbiszinten fonok. A kedvencem a holland fonás. Ha igazán jól sikerül, akár egy-másfél hétig is szép lehet a frizura. Már az is feldobja a megjelenést, ha nem az egész hosszában fonjuk végig a hajat, csak egy látványos részen, az arc közelében használjuk ezt a mozgalmas technikát.

 

Minden hosszú hajúnak javaslom a fonást, mert nagyon mutatós. Télen azért, mert a sapka nem nyomja le a frizurát, nyáron pedig azért, mert nem melegít – mondta el portálunknak Szilvi. 

 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában