Partnerkapcsolat

2023.08.18. 20:00

Dransfeldi fiatalok vendégeskedtek Rácalmáson

Rácalmás és a németországi Dransfeld között több évtizedre nyúlik vissza a partnerkapcsolat. Ennek része az úgynevezett diákcsere program is, melynek keretében egyik évben dransfeldi fiatalok tölthetnek el egy hetet Rácalmáson, míg a következő évben a német partnertelepülésen élők viszonozzák az élménydús napokat, látják vendégül a rácalmási fiatalok csoportját.

Körmendi Erzsébet

Fotó: amatőr

Ezen a nyáron, augusztus elején az itteni családokon és önkormányzaton volt a sor, hogy vendégül lássák a német diákokat. 

Nagyon jól érezték magukat Rácalmáson a németországi patnertelepülésről érkezett fiatalok
Fotó: Amatőr

– A tizenhárom gyerek négy felnőtt kísérővel augusztus 3-án érkezett, és eseménydús programokkal töltött napok után augusztus 10-én indult vissza a csoport Németországba. A fiatalok programjait Bodnár Edina, a Jankovich-kúria igazgatója szervezte, és természetesen valamennyi programon részt vehettek a vendéglátó rácalmási családok gyermekei is - tájékoztatta lapunkat Szilágyi Irén, a kisváros önkormányzatának kommunikációs referense. Részletezte a programot is:

– A csapat többek között járt a Balatonon, ahol a balatonboglári Platán strandon a fürdőzés mellett a vízibiciklizés is nagyon tetszett a vendégeknek. A budapesti Tropicarium felkeresése is izgalmas látnivaló volt. Rácalmáson egy aktív napot töltöttek el a vendégek, főként sportprogramokkal, este zenés buli keretében barátkozhattak egymással a magyar és a német gyerekek. Nagyon élvezték a vendégek az Aquaworld élményfürdőt, a Mecsextrém kalandparkot és a Cyberjump trambulinparkot is. Az elutazás előtti napon pedig a vendéglátó családokkal közös grillpartin vehetett részt mindenki a Jankovich-kúriában. Ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást a rácalmási családoknak! A szokásos „menetrend” szerint jövőre a rácalmási gyerekek utazhatnak el majd Németországba, egy kalandokkal teli hétre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában