Szerencsekerék győztes

2023.08.16. 14:00

A szerencse forgandó, de mindenesetre kipörgethető (videóval)

1975-ben az Egyesült Államokból indult útjára a később az egész világot meghódító, esténként nézők millióit a képernyők elé szegező vetélkedőműsor, a Szerencsekerék. A vasárnapi adásban a dunaújvárosi Pataki Attiláné, Gyöngyi a csaknem két és fél millió mellett az autót is megnyerte.

Török Tímea

Fotó: TV2

A játékot hazánkban először a Magyar Televízió tűzte műsorára még 1993-ban. A közismert vetélkedőben a három játékosnak szólásokat, közmondásokat illetve szavakat kell kitalálniuk, mássalhangzók megadásával. Jó hír a játszani vágyóknak és persze a televíziónézőknek, hogy hosszabb kihagyás után augusztus 13-ától új részekkel folytatódik a jelenleg a TV2-n futó, méltán népszerű vetélkedőműsor a Szerencsekerék, Kasza Tiborral és Sydney van den Bosch-sal. A vasárnapi első adásban a két játékos a népszerű előadóművésszel, Gergely Róberttel mérhette össze tudását. Nos, a „rossz hírű” tizenhármas szám ezúttal szerencsét hozott, legalábbis az adásában debütáló dunaújvárosi játékosnak. A végig kitűnően játszó Pataki Attiláné, Gyöngyi ugyanis a fődíjért folyó játék során megnyerte az autót is.

Fotó: TV2

A műsor alatt fény derült arra is, hogy az Edda frontemberével csak névrokoni kapcsolatban álló játékos egyszer belógott barátaival egy Edda-koncertre, mondván, hogy ő az ismert énekes felesége. Gyöngyi kémiatanárnő, aki látványos kémiai kísérleteket mutat be rendszeresen a közkedvelt közösségi platformon, a TikTok-on – ahol már több ezer követővel bír –, így népszerűsítve a diákok körében kevésbé kedvelt tantárgyát. Szerkesztőségünkben kérdezhettük a szerencse lányát a műsorban nem hallható részletekről és a kulisszatitkokról. 

Gyöngyit sokan ismerhetjük a városban, hiszen gyakran konferált a Bartókban, városi és iskolai ünnepségeken. Mindig közel állt hozzá a szereplés, 46 éve már tanárként bizonyítja ezt a katedráról. Ma is óraadó a Szabó Magda Református Általános Iskolában. Három gyermeke van: Attila, Gyöngyi, Kitty és büszke nagymamája három unokájának, Kincsőnek, Fanninak és Viviennek. 

– Nem feszélyezték a hírességek?

– Kasza Tibi végtelenül kedves volt. Minden vicces szurkálódás előtt engedélyt és bocsánatot kér. Mivel rendszeresen nézője vagyok a műsornak, nagyjából tudtam, mire számíthatok tőle, de ezzel a gesztussal mondhatom, hogy nagyon meghatott. Gergely Robi sem volt ismeretlen számomra, már többször találkoztunk, közös fotóink is vannak. Az évek során a közvetlensége és kedvessége változatlan maradt. 

– Hogyan került be a játékba?

– Nem ismeretlen számomra a televíziózás világa, napi sorozatokban is szerepeltem korábban. Egyáltalán nem feszélyeznek a kamerák. Kicsi gyerekkorom óta foglalkozom színjátszással. A Pont Színjátszó Együttes alapító tagja voltam. A Ki mit tud?-ban is jól sikerült a szereplésünk, így a Színművészeti Főiskola első rostáján is túljutottam. Azonban Major Tamás akkor eltanácsolt, mondván: „mit képzel, hogy juthatna be ön elsőre, mikor van, aki hetedikre próbálkozik”. Ezért a jogra jelentkeztem, oda azért nem vették fel, mert szerintük akkoriban kezdett elnőiesedni a szakma. Ekkor 18 évesen megharagudtam a világra, és Dunaújvárosba jelentkeztem rendszerszervező üzemmérnöknek, majd ezt követően még három másik szakon szerzetem diplomát.  

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Milyen volt a forgatás? 

– Többórás volt a forgatás kora délutántól estig, persze szünetek is voltak. A TV2-ben nagyon jó volt a hangulat, olyan „gondoskodó” volt a közeg. Segítőm, Dani mindig mellettem volt, mindenben segített. Saját ruhát viseltem, három összeállításból egy stylist segített kiválasztani a kobalt kék blúzt és a magenta szivarnadrágot, amelyet egyébként Kitty lányom tanácsára vásároltam kimondottam erre az alkalomra. A frizurát és a sminket helyben készítették el, egy órán keresztül kényeztettek, amit nagyon élveztem versenytársaimmal együtt.  

– Hogyan készült a játékra?

– Több dologgal is készültem a műsorra. Vásároltam a Szerencsekerék outfithez egy magas sarkú kék szandált. A stílusos lábbeli sarokmagasságától azonban az évek alatt már elszoktam, ezért rendszeresen gyakoroltam benne a járást. Ám a felvétel hosszú órái alatt inkább egy kényelmes lábbelit viseltem, de a csinos magas sarkút végig magamnál tartottam, ha szükség lenne egész alakos felvételre. De végül a döntő pillanatban eszembe sem jutott a cipőcsere. Rendszeresen tornázom, ezt tavasszal még súlyzós edzéssel is kiegészítettem, hogy könnyen tudjam majd pörgetni a kereket. Több szerencsehozó talizmánt is vittem magammal, a műsorban is látható mesehőst a kisunokámtól, Fannikától kaptam. Volt nálam egy csodakavics is, amelyet mindig az visz magával a családból, aki utazik vagy vizsgázik éppen, de ugyanilyen célból vittem magammal két gesztenyét és egy madártollat is. Úgyhogy volt nálam annyi kabala, hogy muszáj volt nyernem. Egyetlen embert – Kitty lányomat – avathattam be a szereplésembe, ő úgy engedett el, hogy menjek busszal, mert két autóval nem tudok majd hazajönni. 

– Hogyan értékeli a nyereményt?

– Annyira fordulatos volt az egész játék, hogy egyszer cserét, egyszer felezőt pörgettem. Soha nem álltam hosszasan jól. Így a végén sem tudtam elhinni, ami történt. Meg kellett néznem a felvételt, hogy valóban elhiggyem a történteket. De még Sydney is felsikított örömében, amikor látta, hogy a közel két és fél millió forint mellett az autót is megnyertem. A stúdió közönsége is felállva tapsolt. Már vasárnap rengeteg, több száz gratuláció érkezett írásban és telefonon, és érkezik még mindig. Mindenkinek szívből köszönöm az őszinte szurkolást és gratulációkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában