Táborok a Móricz iskolában

2023.06.28. 11:30

Pékség, arborétum, mozi és kutyás kommunikációs tréning is a kínálatban – képgalériákkal

Ezen a héten két tábor is zajlik a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Az egyik a napközis Erzsébet-tábor, amelynek részleteiről Moraveczné Szabó Ildikó intézményvezető-helyettes beszélt lapunknak. 

Fotó: Laczkó Izabella

Sikerrel pályáztak előzetesen a programra, és az Erzsébet Alapítvány, illetve a kormány által biztosított támogatásnak köszönhetően június 19-től két héten át biztosíthatnak játékos foglalkozásokat a gyermekeknek. A Móricznak nem ez az első Erzsébet-tábora, így azon tapasztalatot is megosztotta a pedagógus, hogy a magas élelmiszerárak miatt sajnos most jóval nagyobb összeget jelent a büdzsében a napi négyszeri étkeztetés biztosítása (az ebédet az iskolai közétkeztetést is végző Hungast hozza a táborozóknak az iskolába). Kevesebb forrás maradt a szabadidős programokra, de mint azt hangsúlyozta, minden vendégük rendkívül pozitívan állt a felkérésükhöz.

Fotó: Laczkó Izabella

A múlt hét kínálatában szerepelt például szabaduló szoba, amelyet az iskolában alakított ki a diákoknak Dóczi Zsuzsanna; aztán érkezett hozzájuk Rozonics Patrícia, akivel levendulás zsákokat készítettek; Hrozik Edit vezényletével a mozgásnak és a táncnak szenteltek egy egész délelőttöt; ellátogattak a Széchenyi Pékség Táncsics Mihály utcai üzemébe is, ahol a kenyérkészítés rejtelmeibe nyertek bepillantást, illetve Róka Sándor finomságokkal megrakott csomaggal is kedveskedett nekik. Könyvtári és néptáncos foglalkozásokon is részt vettek a fiatalok. 

Fotó: Móricz-iskola

Az egyik legkülönlegesebb programnak számított a Gödöllői Kutyasport Központ műsora, a szakemberek két ebbel érkeztek a táborozókhoz, és a kutya-gyerek kommunikációs tréning során elméleti és gyakorlati ismeretekkel szolgáltak a fiataloknak például arról, mit kell csinálni, ha kóbor kutyával találkoznak valahol. A gödöllői csapatot ezen a héten pénteken visszavárják a második turnus fiataljaihoz is. 

A második heti programok közt szintén lesz mozizás és szabaduló szobás játék. Ezek a táborozók kedden ujjbábokat készítettek, batikoltak, szerdán az arborétumba látogatnak, csütörtökön az MMK-ban néznek meg egy előadást, illetve ügyességi játékokkal zárják a hetet a Duna-parton. Moraveczné Szabó Ildikó elmondta, az Erzsébet-tábor első hetében 34, a másodikban 32 gyermek vesz részt, zömében alsó évfolyamos fiatalokkal. 

Ezen a héten egy másik tábort is tartanak a Móriczban, amelyről már Balláné Spitz Mariann pedagógus nyilatkozott lapunknak. Mint mondta, ez egy magyar tábor, amelyen 12 harmadik osztályos diák vesz részt. A délelőtti foglalkozások fő témaköre Magyarország vizei az irodalomban, így olyan meséket, verseket, könyveket dolgoznak fel a játékos feladatok során, amelyekben megjelenik a Duna, a Balaton, a Tisza és a Velencei-tó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában